Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.09.2015.
05:07
D. Dekić - Vesti A

Starleta među akademicima

Srbija je na gotovo svim nacionalnim TV frekvencijama uronila u gomilu golotinje i bluda sa starletama u prvom planu, ali daleko sramniji rijaliti odigrava se u državnim institucijama, pa čak i u onim najkredibilnijim. Ovom sramu uživo, podlegle su i najmudrije srpske glave, a dokaz je starleta Katarina Smiljanić koja sa diplomom frizerke i iskustvom rulet dame radi kao poslovni sekretar u kabinetu upravnika SANU.

A. Čukić
Zgrada SANU "udomila" i frizerku i rulet damu

Prema izvorima medija, preporuka joj je blisko prijateljstvo s upravnikom SANU Budimirom D. Lončarom. Ona sedi ispred vrata njegovog kabineta, a njene obnažene fotografije krasile su gotovo sve društvene mreže.

Prema saznanjima "Vesti", akademici su čuli za starletu u SANU, ali je za njih novost da je primljena u stalni radni odnos. Kompozitor Zoran Hristić kaže da ne zna o čemu je reč jer odmara na Kosmaju, a istoričar Dragoljub Živojinović "pojma nema".

- Zaposlenje u Akademiji je van naših kompetencija, ali ja ne bi to uzimao za ozbiljno dok se tačno ne ustanovi. Možda o tome ne zna ni predsednik SANU, ali bi on mogao da razreši slučaj - kaže Živojinović.

Kazne za sramotu

Politički sociolog Žarko Trebješanin kaže da se lako proverilo ko radi u SANU, ministarstvima i na univerzitetima kada bi postojale institucije. Tada bi uz javnu sramotu oni koji ne poštuju statut plaćali ogromne kazne.
- Očito se umesto zakona neguje samovolja i moćni mogu da se narugaju javnosti samo ako to požele - kaže Trebješanin za "Vesti".

Medijski stručnjak Cvijetin Milivojević za "Vesti" kaže da je čitava srpska javna scena postala rijaliti.

- Za posao je ne tako davno bila potrebna diploma, ali je i pored toga jedan od bivših ministara kulture bio bez fakulteta. Sada je sve više ministara sa sumnjivim diplomama i to je postalo pravilo na koje se ugledaju mladi. Ako su stralete preplavile štampu i TV, devojke će poželeti isto, a ako političari završavaju nekredibilne privatne fakultete, zašto bi se mladi svet učenjem znojio. To je taj nametnuti način života koji produkuje mediokritete - pojašnjava Milivojević metod ispiranja mozga nacije.

Da je Srbija pretvorena u rijaliti, prema Milivojevićevim rečima, dokaz su četiri nacionalna emitera kojima su ovakvi šou programi jedina produkcija, kao i kod niza pomoćnih kablovskih TV stanica.

- I RTS emituje rijaliti, ali politički. Ne treba biti vidovit kako će sve dnevnike započeti celodnevnim praćenjem u stopu najvažnijeg čoveka u zemlji - ocenio je naš sagovornik.

Da podsetimo, nogu golišavosti povuklo je Ministarstvo spoljnih poslova Ivana Mrkića koji je kao savetnice uposlio starlete Vanju Hadžović i Mariju Grujić čije su golišave slike kružile netom, pa potom i glumicu Nevenu Ljubić-Lojović.

Kada je Dušica Jevđenović policajce napala suzavcem, razgolitila je identitet priznanjem da radi u MSP-u. Na naslovnicama je potom osvanula njena emotivna veza sa političarem da bi kao pečurke počele da niču u javnosti bliske veze takozvanih starleta i državnih i opozicionih funkcionera, uz napomenu da su dokaz škakljivi snimci njihovog druženja.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.09.2015. 11:43
O starleta,hajde pojavi se u sutra u vestima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online