Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.07.2015.
11:23 >> 12:14h
Tanjug, Vestionline A

Vučić proglašen počasnim građaninom Krupnja

Obnovljeni put Korenita-Krupanj, koji povezuje tu opštinu sa Loznicom, svečano je otvoren u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je proglašen počasnim građaninom Krupnja. Obilazak Krupnja, Vučić je počeo posetom stanara kuće izgrađene nakon poplava u selu Krasava.

Tanjug
Presecanje vrpce pod nadzorom Vučića

Predsednik opštine Krupanj Rade Grujić rekao je da je Skupština opštine donela odluku da Vučića proglasi počasnim građaninom, jer je pokazao kako treba da se ophode političari i ispunio sva svoja obećanja.

Grujić je rekao i da će obnovljeni put skratiti putovanje do Loznice za 25 minuta. On je zahvalio Evropskoj uniji na pomoći u vrednosti višoj od 5,6 miliona evra za opštinu Krupanj.

- Krupanj danas otvara kapiju prema svetu - rekao je Grujić i dodao da novi put neće voditi samo do Loznice, već i do Drine.

Vučić se putem Tvitera zahvalio:

- Velika mi je čast što ste me proglasili za počasnog građanina. Hvala vam

Vrpcu su, u prisustvu premijera, presekli su potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, otpravnik poslova u delegaciji EU u Srbiji Hose Antonio Gomes i v.d. direktorka Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

"Zahvalan sam Vladi i EU za kuću"

Pre otvaranja puta premijer je posetio stanara kuće izgrađene nakon poplava u selu Krasava.

Vlasnik novoizgrađene kuće pokraj puta ka Krupnju Dragoljub Andrić rekao je Tanjugu da je imao imanje na drugom mestu u selu Krasava, koje je klizište odnelo. Pošto mu je klizište razrušilo staru kuću on je bio prinuđen da se smesti kod dece, na čijem imanju je izgrađena nova kuća uz pomoć Vlade Srbije i EU.

Andrić kaže da je veoma zahvalan Vladi i EU jer su mu izgradili kuću u koju se uselio početkom godine. Prema njegovim rečima, sada čak ima i bolje uslove života nego ranije.

Inače, Andrić je penzioner i ima troje dece, i čak i praunuče, a porodica živi pretežno od poljoprivrede

"Gotovo sve je snairano"

Predsednik opštine Krupanj Rade Grujić novinaru Tanjuga rekao je da su štete poplava gotovo sve sanirane.

- Posle 14 meseci stanje je dobro. Svi građani koji su ostali bez kuća su dobili krov nad glavom. 27 kuća je ozidano - 17 su finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati, 10 EU preko UNOPS, 10 ljudi je dobilo novac kojim su sami digli kuće, i 3 kuće su sazidali donatori. Ukupno 40 kuća je urađeno novih, a 193 kuća je popravljeno - objasnio je on.

Grujić je istakao da je obnovljena i infrastruktura, reke potpuno sanirane, regulacija urađena. Telekom menja celu optičku mrežu, elektro-mreža je sanirana, a rade se, preventive radi, bujične pregrade na rekama. U planu je 19 bujičnih pregrada, 4 su već izgrađene.

- Ako ne uradimo te pregrade imaćemo ponovo problema - ukazao je Grujić i izrazio zahvalnost donatorima i Vladi na pomoći, dodajući da su posebno zahvalni i građani Krupnja koji su pretrpeli velike štete. Istovremeno je dodao da ima još problema sa klizištima, ali pošto ih ima preko 400 nemoguće ih je sanirati na brzinu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online