Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.05.2015.
18:53 >> 21:42h
Tanjug A

Grad pravi štetu po Srbiji: Nastradali malinjaci, opustošena sela

Ivanjicu je zahvatilo jako nevreme praćeno gradom koje je nanelo velike štete poljoprivrednim kulturama u selima Butkovo, Bratljevo i Kumanica. Grad veličine oraha opustošio je nekoliko sela novovaroške opštine oko 17 časova, izjavio je Časlav Krstić iz sela Debelja (Nova Varoš). Nevreme je zahvatilo selo i visoravan Rudno, stotinak kilometara od Kraljeva, nanelo je veliku štetu tom kraju, posebno voćnjacima i usevima.

Tanjug
Mesta obelela, maline stradale: Meštanin Rudna Rastko Milošević pokazuje napadali grad

Ivanjica

Prema rečima predsednika Asocijacije proizvođača jagodastog voća Dobrivoja Radovića najviše su stradale malina i jagoda u Ivanjici.

- Da nisu delovali strelci protivgradne zaštite, šteta bi bila daleko veća - ocenio je Radović za Tanjug.

Prema rečima malinara Nenada Bogdanovića iz Kumanice, gradonosni oblak došao je iz pravca Golije, a grad je padao u nekoliko navrata i načinio velike štete malinjacima.

Nova Varoš

Časlav Krstić iz sela Debelja (N. Varoš) je precizirao da su opustošene mesne zajednice Božetići, Štipkovo, Ljepojevići, Trudovo, Bukovik i Debelja.

Krstić navodi da je grad padao oko 20 minuta i dodaje da od krompira i voća nije ostalo ništa.

- Grad je obeleo, teško da će imati stoka šta da pase jer je trava bukvalno samlevena. Nisam čuo da je dejstovala protivgradna zaštita, ali komšije kažu da su rakete stigle - naveo je Krstić.

Kraljevo

Meštanin Rudna Rastko Milošević rekao je da su jaka kiša i grad veličine oraha oštetili malinjake po kojima je taj kraj nadaleko poznat, a stradali su voćnjaci sa kruškama i jabukama, kao i pšenica i kukuruz.

- Nevreme je stiglo sa istoka, što se retko dešava, jer uglavnom dolazi sa Radočela i potrajalo je dobrih desetak minuta. Posledice nisu katastrofalne kao što je to bio slučaj nedavno u ivanjičkom i ariljskom kraju, ali je svakako pričinjena znatna materijalna šteta - kaže Milošević. Prema njegovim rečima, zasadi čuvenog rudnjanskog krompira na sreću nisu stradali, ali se meštani Rudna nadaju da će nadležni iz kraljevačke lokalne samouprave u što kraćem roku izaći na teren, kako bi se precizno utvrdila pričinjena šteta.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.05.2015. 19:08
SVE "čestitke" SNS bitangama na velikoj brizi za Srpskog seljaka . Sve su uradili da se uništi srpski seljak . Naravno i vreme im ide na ruku . Protivgranih raketa iako nema dovoljno nisu ni podeljene strelci nisu prošli obuku i sve su uklapa u "divnu sliku" Vučićeve Srbije . UŽAS !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online