Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 13.05.2015.
11:12
Tanjug A

"Podržavamo sve odluke EU, osim sankcija Rusiji"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u sredu da se Srbija, kada je reč o usklađivanju spoljne politike sa politikom EU, pridružuje svemu osim sankcijama prema Rusiji.

Tanjug/AP
Odluka Srbije da ostane neutralna se pokazala kao dobra: Ivica Dačić

Obraćajući se učesnicima konferencije "Zajednička spoljna i bezbednosna politika EU i pristupanje Srbije", Dačić je ukazao da se pitanje usaglašavanja spoljne i bezbednosne politike često svodi na pitanje sankcija prema Rusiji, a da je poglavlje 31 (spoljna, bezbednosna i odbrambena politika) mnogo složenije.

 -Srbija se obavezala na postepeno usklađivanje spoljne politike sa EU i ona će u skladu sa svojim obavezama to i učiniti do momenta pristupanja Uniji. Do tog trenutka povećavaćemo stepen usklađivanja u skladu sa svojim interesima - rekao je Dačić, podsetivši da je Srbija prethodnih godina imala 97 odsto usklađenosti.

Šef diplomatije je rekao da je taj procenat opao u godini kada je izbila kriza u Ukrajini i kada se Srbija ne izjašnjava o merama prema Rusiji.

- Mi smo u proteklim godinama podržavali gotovo sve odluke EU - dodao je Dačić.

Prema njegovim rečima, procena Srbije da ostane neutralna je bila dobra.

- Pozicija predsedavjućeg OEBS omogućava da se razgovara sa svim stranama - dodao je on.

Govoreći o poglavlju 31, Dačić je rekao da je završen skrining i da se sada čeka izveštaj Evropske službe za spoljne poslove o tome.

Dačić je rekao i da Srbija želi da bude značajan faktor regionane stabilnosti i radi na unapređenju saradnje na tom planu.

Osvrnuvši se na nedavne događaje u Kumanovu, Dačić je rekao da su oni pokazali da je neohodno da sve zemlje sarađuju.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.05.2015. 11:27
podržaćeš i to sitna dušo prodnana samo da se podigne koja nula na vučićevom bankovnom kontu,a i ti dobiješ tvoj deo kolača.
Sreda 13.05.2015. 11:31
"podržavama sve odluke EU,osim sankcija Rusiji ". Дачићу значи подржаваш да Српски војници пуцају на Руске војнике .Подржаваш рат између Србије и Русије.Подржаваш да ракете из Србије лете на Москву .Подржаваш да НАТО авиони лете из Србије на Москву .Подржаваш да НАТО изгради у Србији НАТО војне базе . Јели Бре Дачићу ја сам мислео да само Чеда шмрка кад и ти и Вучић узимате дупло више .
Sreda 13.05.2015. 17:46
Ti Dačiću ništa ne podržavaš,ti samo izvršavaš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online