Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 24.04.2015.
18:27
Tanjug A

"Nećemo skoro izgubiti izbore"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da Srbija, Rumunija i Bugarska zajedničkim radom mogu da ostvare mnogo pobeda i dobrih projekata za svoje građane i da odnosi tri zemlje nikad u istoriji nisu bili bolji.

Tanjug
Najvažnije je da državnici rade zajedno za svoje građane: Aleksandar Vučić

 -Nikada u savremenoj istoriji nisu bili bliži i bolji odnosi Srbije i Rumunije i teško da smo nekad imali bliže i bolje odnose između Srbije i Bugarske - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije i Bugarske, Viktorom Pontom i Bojkom Borisovim.

Prema njegovim rečima, upravo Krajovska grupa, čije je formiranje najavljeno u petak, dovoljan je dokaz dobrih odnosa.          

Vučić je rekao da ima dobru saradnju sa premijerima Bugarske i Rumunije i da, što se Srbije tiče, neće biti nikakvih problema u budućem zajedničkom delovanju.

- Što se Srbije tiče, nema problema ni za potpisivanje sporazuma ni za buduće delovanje - rekao je Vučić.    

Premijer je rekao da je prijateljstvo tri zemlje most za još bliže odnose svih građana i njihov bolji život i na teritoriji Rumunije i na teritoriji Srbije i na teritoriji Bugarske.

- U potpunosti smo otvoreni za svaku vrstu primedbe, za svaku vrstu rekacije, ali i za svaku vrstu zajedničkog sagledavanja eventualnih razlika - rekao je Vučić.

Srpski premijer je, navodeći da je stranka Borisova desno od centra, a rumunskog premijera levo od centra, rekao da ga ne zanima nikakav ideološki sukob i da je najvažnije ono što državnici rade za njhove građane.

 -Mi smo, kao politička partija, nešto desno od centra. Uzgred rečeno, do sad nismo izgubili izbore. Doći će verovatno i taj dan, ali neće biti skoro, ali je bitno ono što radimo za građane - rekao je Vučić.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su izbori u Srbiji bili pre godinu dana i da je tad SNS, stranka koju vodi, osvojila oko 50 odsto glasova.

- I kad budemo imali sledeće izbore ne brinite za rezultat - rekao je Vučić i dodao da je, bez obzira na to da li dobija ili gubi izbore, a prirodno je i jedno i drugo, važno da "pobeđuju zemlje".

Vučić je, odgovarajući na pitanja o položaju manjina u Srbiji, rekao da Srbija ima veoma korektan odnos i da se u toj oblasti rukovodi evropskim normama i standardima, ali da je uvek moguće bolje.

- Mislim da imamo dobar odnos kao vlada prema bugarskoj i rumunskoj manjini u Srbiji, ali sam siguran da uvek možemo da napravimo da to bude još bolje - rekao je Vučić i izrazio uverenje da ćemo u tom smislu imati podršku rumunskih i bugarskih prijatelja.

Vučić je danas u Krajovi učestvovao na trilateralnom sastanku predsednika vlada Rumunije, Bugarske i Srbije na poziv predsednika Vlade Rumunije Viktora Ponte.    

POVEZANE VESTI

Petak 24.04.2015. 18:38
o Bugariiiiiiiiiii , ne vjerujte mu , laze vas i on a i mi , nikad vas necemo postovat a ni prihvatiti kao ravne sebi , vi ste najveci olos , ljigavi i du-pelizci zapada ...
Petak 24.04.2015. 23:26
Izgubices ti glavu magarcino izdaajnicka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online