Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.04.2010.
16:42 >> 18:13h
Tanjug A

Prostitutka uhapšena u Skupštini Srbije?

Poslanici Skupštine Srbije danas su, pored aktuelnih političkih tema, govorili i o pisanju pojedinih medija, u kojima se navodi da je "u zgradi parlamenta uhapšena Suzana P., za kojom je raspisana poternica zbog bavljenja prostitucijom".

Većina poslanika je ukazala da je ulaz u Dom Narodne skupštine moguć za svakog građanina. Predstavnici parlamentarne većine smatraju da "taj incident" ne treba vezivati za ugled Skupštine i da bi pažnju trebalo usmeriti na to koja je osoba bila "domaćin" prostitutke, dok opozicija ocenjuje da je ulaskom "dotične dame" ugled parlamenta poljuljan.

Šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija rekla je da se integritet parlamenta ne narušava time što građanin, "čak iako ga traži policija", dolazi u Skupštinu Srbije tražeći pomoć za rešenje svog problema.

"Ta osoba je zadržana na ulazu u parlament, a mislim da je žena koju policija traži došla kod nekoga tražeći pomoć. Ne bih osuđivala unapred i ne bih to dovodila u vezu sa integritetom parlamenta", kazala je Kolundžija novinarima u Domu Narodne skupštine i dodala da bi trebalo utvrditi istinu, kako se takve stvari ne bi ponavljale.

Prema njenim rečima, ukoliko je neki poslanik povezan sa krivičnim delom ili sa osobom koja se krivično goni, "jeste za njegovu osudu i predstavlja posao za nadležne organe".

Dačić potvrdio hapšenje

 

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je za "Press“ da je žena koja se tereti za prostituciju uhapšena u zgradi parlamenta.

"Ona je privedena u okviru redovne kontrole i provere lica koja ulaze u Skupštinu. Nakon što je dala svoja lična dokumenta i provere, obezbeđenje je utvrdilo da je za njom raspisana potraga, jer koliko se sećam, nije se odazivala na sudske pozive. Konkretno, radi se o raspisanoj potrazi Prvog osnovnog suda u Beogradu zbog krivičnog dela prostitucije. Ona je odmah posle toga privedena tom sudu“, rekao je Dačić, i dodaje da ne zna iz kog razloga je Suzana P. došla u Skupštinu.

Šef poslaničke grupe SPS -JS Branko Ružić je rekao da ne želi da polemiše o ulasku prostitutke u Dom Narodne skupštine, ocenivšti to kao "neozbiljno pitanje".

Prema njegovim rečima, najvažnije je da je služba obezbeđenja Skupštine Srbije uradila ono što joj zakon nalaže, da je legitimisanjem došla do saznanja da je osoba koja je ušla u parlament na poternici, pa je sprečena da uđe u zgradu, ali i procesuirana.

"Najvažnije je da služba obezbeđenja radi svoj posao i to ne može da utiče na ugled Skupštine, već na ugled onoga koji je želeo da joj bude domaćin. Ali ne znamo ko je to, kao ni motive", rekao je Ružić.

Šef poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić kazala je da bi "pažnju trebalo usmeriti na to ko je pozvao 'dotičnu gospođicu' i videti kako je ona došla u Skupštinu Srbije".

Grubješić je ukazala da je parlament najotvorenija institucija u koju svako može da dođe, ali i podsetila da je za dolazak neophodan poziv nekoga od poslanika.

Sa Grubješićevom se složio i šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić koji je kazao da bi trebalo proveriti koji je poslanik primio osobu koja se bavila prostitucijom i "da li je to bilo zbog njenog zanata ili da vidi zgradu".

"Ne mogu da sudim o ovakvim aktima. Za ovo nisam čuo", rekao je Nikolić.

Član Odbora za odbranu i bezbednost i poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević ocenio je da je dolazak prostituke u srpski parlament pitanje za one koji rukovode radom i redom u toj instituciji.

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović rekao je da bi "bilo dobro da predsednica Skupštine i sekretar izađu u javnost sa nekim konkretnim informacijama o tom događaju".

"Nije nemoguće da neko to smišljeno radi da bi dodatno unizio Skupštinu. Ukoliko bude bilo kakvih dokaza da je neko od naših poslanika hteo da posegne za uslugama te dame, verovatno će biti sankcionisan, mada sumnjam u to", dodao je Martinović.

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić izjavio je da ne zna ništa o hapšenju prostitutke i da kometnarisanjem tog događaja ne želi da doprinese "sklanjanju mnogo važnijih tema sa dnevnog reda".

On je naglasio da prostituka, svakako, nije išla u poslaničku klub LDP.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online