Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.01.2015.
07:36
B. Đokić - Vesti A

Beko i Milović čiste policiju

Smena načelnika Uprave kriminalističke policije Beograda Nebojše Markovića izazvala je pravu buru u najvećoj policijskoj upravi u Srbiji, pišu beogradski mediji. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je dan pred Novu godinu smenio Markovića zbog tapkanja u mestu istrage o pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, a smenjeni načelnik je navodno uložio žalbu na tu odluku, što je nezapamćeno u srpskoj policiji.

A. Čukić
Šta se krije iza smene beogradskih inspektora: Istraga o pokušaju ubistva Milana Beka tapka u mestu

Međutim, kako "Vesti" saznaju u policiji, "slučaj Beko" nije jedini razlog za smenu Markovića.

- Jedan od razloga za smenu Markovića jeste i čišćenje kadrova Rodoljuba Milovića Roćka, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije MUP Srbije. Njega je sa još nekoliko policijskih generala letos smenio premijer Aleksandar Vučić. Neuspeh koji je kriminalistička policija Beograda pokazala u istrazi pokušaja ubistva Beka je samo dodatno otežalo njegov položaj. Marković je inače lični izbor Milovića za mesto u beogradskoj policiji, koje je među nekoliko najvažnijih pozicija u MUP Srbije. I Veselin Milić, načelnik PU za grad Beograd imao je nesporazume sa ministrom Stefanovićem, ali je njegova pozicija za sada sigurna - kaže naš izvor iz MUP Srbije.

On dodaje da nema govora o nekoj "pobuni" beogradskih policajaca zbog smene Markovića, ali ukazuje da je svakako veliko nezadovoljstvo policajaca zbog mnogih drugih razloga.

- Marković se za godinu dana, koliko je proveo na mestu načelnika UKP, nije pokazao najbolje. Međuljudski odnosi su loši, a cela beogradska policija je vrlo nezadovoljna svojim statusom. Od zarada i količine posla za koji su zaduženi, do toga da im je oprema u katastrofalnom stanju. Tako da načelnik Milić svakako ima mnogo posla s kojim mora da se suoči - ističe naš izvor.

Kecman otkrio ubicu novinara

Novi načelnik beogradske kriminalističke policije biće Dragan Kecman, dugogodišnji operativac policije s velikim iskustvom. On je vodio istrage ubistva novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. Mnogi kažu da su najviše njegovom zaslugom otkrivene ubice Ćuruvije. Posle Milovićeve smene Kecman je figurirao kao osoba koja će ga naslediti na mestu načelnika UKP, ali se ministar Stefanović odlučio za poziciju šefa beogradskih kriminalističkih inspektora, što je mnogo više operativniji posao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online