Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 10.01.2015.
10:34
Srna A

"Srbi nisu izmislili Veliku Albaniju"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio ja da Zapad vodi politiku duplih standarda za Srbe i Albance, što najbolje ilustruje odsustvo reagovanja na pojavu snimka karte "velike Albanije" na rezidenciji albanskog premijera u Tirani.

Beta
Dačić: Velika Albanija je realna pretnja
 

Dačić je napomenuo da ga odsustvo reagovanja  ne iznenađuje i da bi ono sigurno usledilo kada bi na zgradu Vlade u Beogradu bila okačena zastava "velike Srbije".

"Da je obrnuto, da je neko u Beogradu na zgradi Vlade ili `Bokeljki` napravio kartu `velike Srbije`, to bi bio problem o kom bi raspravljala i Evropska Komisija i Savet bezbednosti", rekao je Dačić za "Politiku".

On je istakao da Srbija ne prihvata tu ideju da je "nekome sve dopušteno", te da je ovaj potez u neskladu sa javno izraženom željom Tirane za normalizacijom odnosa.  

"Mi smo uputili demarš i smatramo da bez obzira na te javne izjave, ono što se desilo na fudbalskoj utakmici kada je pušten dron i ovo što se sada dogodilo potvrđuje da ideja o `velikoj Albaniji`nije srpska izmišljotina", rekao je Dačić.

On je dodao da te ideje realno postoje i da su velika pretnja stabilnosti u celom regionu.

Dačić je podsetio da je planirano da 23. januara u Rimu bude održan trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Italije, Albanije i Srbije čiji je cilj da Italija pomogne u normalizaciji odnosa Beograda i Tirane.

POVEZANE VESTI

Subota 10.01.2015. 11:24
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio ja da Zapad vodi politiku duplih standarda za Srbe i Albance....ma nije moguće, Ivica je otkrio poslije 20 godina bavljenja politikom da zapad nije objektivan, naročito kada se radi o Srbima, ma bilo gdje se oni nalazili !?
Subota 10.01.2015. 15:55
Ma Dačiću,odkud će zapad reagovati na mapu velike albanije.Pa to je projekat amero-fa,ši,sta a oni kao njihove sluge pokorne tu su samo da klimaju glavom.Al zaigra mečka i pred njinom kućom.Dodje vreme sve se preokrene.kojem se oni dobru nadaju stvaranjem islamske ekstremističke države na tlu Evrope.Zar misle da će oni sedeti u toj državi skrštenih ruku.Mi ćemo stradati,a oni će duplo platiće i novcem i glavama.
Subota 10.01.2015. 11:39
Srbi nisu izmislili veliku Albaniju, ali zato jesu veliku Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online