Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 07.11.2014.
15:56
blic.rs A

Koje podatke su Dinkićeva savetnica i pomagači krali u Poreskoj upravi?

V.d direktora Poreske uprave Marko Marinković tvrdi da je tokom ove godine Milica Bisić, bivša savetnica Mlađana Dinkića u Ministarstvu finansija, u saradnji sa Ivanom Posavecom i doskorašnjim državnim sekretarom Nikolom Ćorsovićem intenzivno, preuzimala podatke iz sektora za informacione i komunikacione tehnologije Poreske uprave.

V.d direktora Poreske uprave Marko Marinković tvrdi da je Milica Bisić sa kolegama preuzimala podatke iz sektora za informacione i komunikacione tehnologije
 

- Ivan Posavec je predstavljen kao savetnik zaposlen u Ministarstvu finansija zadužen za modernizaciju rada Poreske uprave. Fizički je sedeo u Poreskoj upravi, a formirao je i rukovodio neformalnom grupom ljudi koji nisu nikome predstavljani - kaže Marinković za Blic.

Baze podataka koje su dostavljene ovoj grupi, odnosno Ivanu Posavecu, jesu podaci iz registra poreskih obveznika, veza između PIB-a, preduzetničke radnje i jedinstvenog matičnog broja vlasnika iste, podaci o poreskim obveznicima sa istorijom statusa PIB-a, podaci o delatnostima poreskih obveznika.

Podaci registra poreskih obveznika koji su predati Posavecu i poslati na mejl su podaci o dužnicima, podaci o uplatama u 2013, broj obveznika pravnih lica i preduzetnika po opštinama, podaci o uplatama obveznika sa teritorije Zaječara (interesantan zbog Južnog toka), podaci o zaduženjim vlasnika igraonica i stomatologa u 2013., uplate u istoj godini po računima, teritorijama i danima.

Na mejlu se našao i spisak 250 najvećih platiša.

Omogućen je i pristup bazi podataka MUP-a o vlasnicima vozila od 2012. do 2014. godine, kao i uvid u sva dokumenta IPA projekata.

U Poreskoj upravi je organizovana konferencija za novinare koja je počela u 15 časova sa najavom "Špijunaža u Poreskoj upravi".

POVEZANE VESTI

Petak 07.11.2014. 16:14
U vladi Srbije samo poneko zrno zita, ostalo sve sami kukolji. Kad bi ih covek pljunuo samo bi im pomogao u rastu. Poljoprivrednici znaju sta se radi sa obradivom zemljom kad bi trebala nesto novo da rodi...
Subota 22.11.2014. 18:35
Aleksandar Lukasenko je otisao zbunjen, pravili ga budalom sa Kopaonika gde je provodio odmor. Imao je prilike da seta i slusa raspravu koju su vodili Dinkic i Djelic…Dinkic je imao crvene naocare za sunce, a Djelic je imao zute naocare za sunce, u nameri da zasene *dragog gosta*…celo vreme su zestoko diskutovali koje je boje sneg…Lukasenko je slegao ramenima, izjavio da je sneg za njega i dalje beo, seo u helikopter i odleprsao kuci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online