Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 07.10.2014.
14:15
Beta A

Stefanović: SNS je pojeo sam sebe

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović optužio je danas funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) da, u nedostatku rezultata njihove vlasti, kroz izrazito agresivnu retoriku prave neprijatelje kojima se hrane.

Praviće nas od gline da bi mogli da nas mrze: Borko Stefanović
 

"SNS i njeni funkcioneri i ništa drugo i ne rade, pošto nema bilo kakvih rezultata u državi osim njihovih neispunjenih obećanja, rasta inflacije i nezaposlenosti, nedostatka investicija, smanjenja plata i penzija, pošto nema rezultata oni samo prave, kroz izrazito agresivnu retoriku, neprijatelje kojima se hrane", rekao je Stefanović povodom pisma funkcionera SNS i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

On je kazao da je stvaranje neprijatelja jedina i apsolutna politika SNS, jer ako nema neprijatelja ne postoji svrha postojanja SNS za koju je rekao da je "tipičan kvazi-revolucionarni projekat koji je pojeo sam sebe u okviru kvazi-revolucije koju su sproveli rušeći takozvane žute".

"Pošto više nema šta da ruše napraviće nas od gline ako treba samo da imaju koga da mrze i da napadaju. Ponavljam, mi ne mrzimo bilo koga, naša politika nije zasnovana na mržnji, ne želimo ničiju glavu ni politički ako hoćete, pošto u tim kategorijama ne pričamo, a kamoli bukvalno", rekao je Stefanović.

Miloš Vučević je nedavno u pismu pozvao Predsedništvo SNS da stane uz svog lidera Aleksandra Vučića u borbi za promene i naveo da ne može i neće da prihvati da se Vučić ostavi da se sam bori protiv svih. U pismu je, između ostalog, poručio da je njegov utisak da tajkuni i političari iz DS žele samo jedno, "to je, glavu našeg predsednika" Aleksandra Vučića.

"Nadam se samo, u političkom smislu", naveo je Vučević u tom pismu članovima Predsedništva SNS.

Borislav Stefanović je kazao da razume želju gradonačelnika Novog Sada da popravi svoj odnos s predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, ali da ne razume da to radi na neprimeren način.

"Ne znam šta je sledeća stvar, da nam stave trake oko ruke i da nas zatvore u žicu, to meni prosto ide u tom pravcu. Uz to naravno da prebrojavaju ko je jeo tri puta, ko je jeo dva puta. To je ono kako vide Srbiju, to je budućnost u koju oni veruju, sa ugušenim medijima, ugušenim slobodama i takvom retorikom neverovatnog stvaranja neprijatelja tamo gde ih nema", naveo je Stefanović.

On je rekao da je SNS politički protivnik DS, a ne neprijatelj.

"Mi smo politički protivnici, mi nismo neprijatelji. U ovoj zemlji nema neprijatelja. Svi radimo u istom cilju zato što jednako volimo ovu zemlju, a to što ne volimo vašu politiku jer mislimo da je katastrofalna i to što mislimo da ste upropastili ovu zemlju za dve godine to je naš politički stav i to je stav sve više građana Srbije koji su sada najjača opozicija ovom režimu", poručio je Stefanović.

On je dodao da je za SNS bolje da o tome misli nego što fabrikuje i stvara afere i skreću pažnju s katastrofalne ekonomske situacije u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.10.2014. 15:58
I crni djavo samo da se naslednici onog ćopavog fašiste nikad više ne vrate na scenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online