Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 04.10.2014.
15:26
Beta A

Dveri: Policija nam brani da protestujemo

Novosadsko povereništvo Dveri saopštilo je da policija "zabranila" protestno okupljanje koje su najavili za nedelju, 5. oktobra u Novom Sadu.

Hteli da održe "protestnu konferenciju za medije", kako bi izrazili neslaganje sa "Šetnjom za Vojvodinu"
 

"Iako smo u razgovoru sa predstavnicima MUP-a predočili da se radi o konferenciji za medije sa ograničenim brojem učesnika i da nijedan skup Pokreta Dveri nikada nije bio praćen bilo kakvim sukobima, nasiljem i slično, u stanici policije u Radničkoj ulici uručeno nam je Rešenje o zabrani održavanja javnog skupa", navodi se u saopštenju za javnost.

Dveri su najavile da će u nedelju u 11.30, na centralnom gradskom Trgu slobode održati "protestnu konferenciju za medije", kako bi izrazili neslaganje sa "Šetnjom za Vojvodinu", koju istog dana u centru Novog Sada organizuju Vojvođanska partija i nevladina organizacija Vojvođanski klub.

Dveri su prethodno navele da je cilj te "protestne konferencije" da se pokaže volja većine građana Novog Sada i "Severne Srbije koji nedvosmisleno smatraju Srbiju za svoju državu, a Beograd za svoj glavni grad".

Srpski sabor Zavetnici su, kao i Dveri, za nedelju u isto vreme i na istom mestu, na Trgu slobode, najavili da će organizovati konferenciju za novinare i javni skup kako bi javnosti skrenuli pažnju "na problem separatizma koji je sve više prisutan u Vojvodini" i koji se manifestuje kroz zahteve za promenom Ustava i federalizacijom Srbije.

Vojvođanska partija i Vojvođanski klub se zalažu za federalizaciju Srbije i za status Vojvodine kao republike u tako uređenoj državi. Te dve organizacije su navele da je motiv za "Šetnju za Vojvodinu" obeležavanje 26. godišnjice "jogurt revolucije", kojom je 1988. godine režim Slobodana Miloševića praktično ukinuo autonomiju ove pokrajine.

"Vojvodini se svakodnevno urušava i trajno zatire svaki subjektivitet, a ona se svodi na političku, ekonomsku i kulturnu karikaturu same sebe. Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju", navela je Vojvođanska partija u saopštenju za javnost.

POVEZANE VESTI

Subota 04.10.2014. 16:43
"шетњом за Војводину" ? АХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА сасвим логичан след догађаја после "педербала".... Нек' се припреме "шетачи за санџак" !!!! АХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА И сад ће неко да ме убеђује да педербал "није" полтички мотивисан скуп ??? Спонзорисан од стране владе реп. србије, у сарадњи са муп-ом ? И још ће да ми се сажаљевају над пандурима који штите и једне и друге, а вероватно сутра и треће, под изговором да и они имају породице и да само изврашавају наређења ??
Subota 04.10.2014. 20:24
Двери, по старом и већ виђеном сценарију, имају задатак од НЕКЕ службе да расипају енергију народа и да заказују митинге на местима или бар у близини већ пријављених. Наравно, никада немају намеру да се прикључе већ пријављеном митингу, већ да одвуку народ. Двери су наследници СНС-а и глуме родољубе. ПРОВАЉЕНИ СТЕ
Subota 04.10.2014. 16:00
Logicna posledica totalitarizma!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online