Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 11.09.2014.
05:30
D. N. Petrović - Vesti A

Brisel je greška, raspišite izbore!

Posle duže vremena u Kosovskoj Mitrovici je juče održana sednica Skupštine Autonomne pokrajine Kosova i Metohije (AP KiM) na kojoj je još jednom konstatovano da je Briselski sporazum bio velika greška i prevara, da je štetan za Srbiju i srpski narod, da ga sprovode samo Srbi i da već uveliko doprinosi iseljavanju Srba sa severa KiM.

Posle duže vremena u Kosovskoj Mitrovici održana sednica Skupštine Autonomne pokrajine Kosova i Metohije (AP KiM)
 

U zaključcima sa sednice navodi se da je cilj pokušaja hapšenja Slaviše Ristića i Stevana Vulovića zastrašivanje Srba na severu i njihovo iseljavanje.

Naglašeno je da su lokalni izbori održani po zakonima samoproklamovane države Kosovo bili štetni za srpski narod i da su poslužili samo za priznavanje Tačijeve države i dodatni pritisak na Srbe.


Od gradonačelnika Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice, izabranih na montiranim kosovskim izborima, zatraženo je da odmah podnesu ostavke, a od države Srbije da raspiše izbore za nelegalno raspuštene skupštine opština na severu Kosova.

Zatraženo je da država Srbija pomogne građanima severa koji su na udaru Prištine i Euleksa da ne hapsi na osnovu lažnih optužnica. Od Ustavnog suda Srbije ponovo je zatraženo da se izjasni o sporazumima koje je Beograd potpisalo sa čelnicima Prištine.

Zajednica opština - prevara

Odbornici su konstatovali da je najavljeno formiranje Zajednica srpskih opština običnna farsa koja je imala za cilj da prevari Srbe na severu Kosova i Metohije. Ako formalno bude i formirana, ta zajednica, istaknuto je na sednici, neće ništa značiti srpskom narodu, služiće samo Prištini i biće u funkciji daljeg proterivanja Srba sa Kosova i Metohije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.09.2014. 07:19
A sta ce vam reci vucko?
Četvrtak 11.09.2014. 09:36
N.P. Amerikanci u borbi protiv terorizma, ne razgovaraju sa Teroristima,oni ih jednostavno uniste! Nasi Politicari imaju takav stav da razgovaraju sa njima da se rukuju i smeskaju sa njima; sa onima koji su napadali i ubijali nasu Policiju pa i Vojsku i naravno nas i ne albanski Narod! Razgovaraju jos uvek sa teroristima i sa onima koji su bacali bombe unistili i otrovali Srbiju! Cista izdaja i to od svih koji su bili na vlasti posle Slobodana Milosevica, jer je po dogovoru i Rezoluciji 1244 trebala se vratiti i deo Srpske Vojske i Policije a sjetili su se toga tek kad su Albanci proglasili nezavisnost!!! Svi su izdajnici posle Slobe!!!
Četvrtak 11.09.2014. 09:11
Dosli su do sustine, smo im je trebalo malo vise vremena! Bice novih izbora, kad i druzina bez mozga u ostatku Srbije dovoljno evoluira da shvati koliko je Briselski sporazum los za Srbe!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online