Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 24.06.2014.
15:50 >> 22:42h
Beta A

Grad i oluje širom Srbije

Jako nevreme, tokom kojeg je padao grad veličine klikera, zahvatilo je u utorak Kraljevo i Čačak, oko 14.30. Jako nevreme pogodilo je i Niš, Leskovac, Pirot, Kosjerić, Kraljevo, Gornji Milanovac i Lučane. U Beogradu je danas od 7 sati do 19 sati palo 8,5 litara kiše po kvadratnom metru, što je uobičajena količina za dane sa pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Novo nevreme je zahvatilo delove Srbije (Foto: Arhiva)
 

Gradu, kiši i olujnom vetru koji povija drveće, prethodilo je sparn vreme sa temperaturom od 33 stepena Celzijusovih.


U Kraljevu je zbog grada došlo do pometnje u saobraćaju, jer su vozači tražili način da sklone svoje automobile kako bi ih zaštitili od oštećenja.


Na području čačanskih sela Milićevci, Prijevor i Miokovci i u Čačku oko 14.00 časova padao je grad veličine oraha, a nivo vode čačanskom trgu je bio do članaka.


Olujni vjetar je oštetio i polomio pojedina mlada stabla, prenose mediji.


Načelnik odjeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić rekao je da je gradonosni oblak nad Čačak došao iz pravca Užica i otišao ka Trepči.

Jako navreme praćeno vetrom i gradom zahvatilo je i Niš nešto posle 17 sati.

U pojedinim delovima grada padao je grad veličine lešnika, dok je vetar prema navodima iz Meteorološke stanice u niškoj Tvrđavi dostizao brzinu od oko 40 kilometara na sat.

Zbog nevremena su dejstvovali i sa protivgradne stanice na Kameničkom
visu pored Niša.

Nestala struja u Leskovcu

Olujni vetar koji je oko 17 sati pogodio Leskovac iščupao je i polomio nekoliko stabala koja su pala na kolovoze i izazvala prekid saobraćaja i struje. Na kolovoz u Mlinskoj ulici palo je ogromno drvo i izazvalo polučasovni prekid saobraćaja.

Nekoliko stabala polomljeno je i u centralnom gradskom parku. Dva stabla iz drvoreda u Ulici Radosava Miljkovića pala su na električne vodove, zbog čega je isključena struja u toj i nekoliko susednih ulica. 

U Pirotu leteli krovovi sa zgrada

Nevreme praćeno jakim vetrom i kišom koje je oko 17 sati pogodilo Pirot nosilo je krovove zgrada, letele su roletne sa prozora, a drveće je počupano iz korena. Centar grada i neka naselja nisu imala struju više od pola sata.

Član Opštinskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov rekao je agenciji Beta da je nevreme zahvatilo i pirotska sela.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.06.2014. 20:40
за црне лимузине пара има... за противградне ракете - нема... Можда да гађају облаке аудијима ?
Sreda 25.06.2014. 08:19
Čak i vreme doprinosi da postanemo što siromašniji...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online