Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.06.2014.
16:56
Beta A

Gradonačelnik Šapca saslušan u policiji

Gradonačelnik Šapca, u ostavci, Miloš Milošević (Zajedno za Srbiju) saslušan je u četvrtak u policijskoj stanici u tom gradu u vezi sa odbranom od poplava.

Saslušan u policiji u vezi sa odbranom od poplava: Miloš Milošević
 

Kako je naveo u izjavi agenciji Beta, on je policiji predao kompletnu dokumentaciju o odlukama Štaba za vanredne situacije pre nego što će 16. maja biti smenjen odlukom Aleksandra Vučića i zatražio da policija reaguje po pitanju štaba koji je nastao nakon toga.

"Predate su sve naredbe, zapisnici sa sastanaka i odluke od 14. maja kada sam proglasio vanredne mere i podigao pripravnost grada. Sve to je bilo usklađeno sa republičkim planom odbrana od poplava iz meseca marta i po nalogu rukovodioca odbrane od poplava Gorana Puzovića. Njegove instrukcije su realizovane, on se izrazio pohvalno o radu a zatim na sednici Vlade obavestio suprotno i pokrenuo politizaciju poplava", rekao je Milošević.

Pročitajte još:

* Poplave prošle a u Šapcu dva krizna štaba

* Gradonačelnik Sremske Mitrovice radio svoj posao, za razliku onog iz Šapca

* Gradonačelnik Šapca podneo ostavku

Milošević je naveo da je pre tri dana grad Šabac zatražio ukidanje vanrednih mera jer je reka Sava ispod kote redovnih mera, a sve službe u gradu normalno rade.

"Jedina sporna situacija je takozvani 'Birmančevićev štab', on je sam sebe proizveo u komandanta štaba i izradio pečat samoinicijativno. Lokalnoj samoupravi nije pokazan ni jedan dokument kojim su Vlada ili gospodin Vučić imenovali poslanika te stranke za šefa štaba", rekao je Milošević i dodao da po Zakonu o vanrednim situacijama postoji samo štab čiji je on šef.

Milošević je naveo da je poplavni talas iskorišćen za pokušaj smene lokalne vlasti koju u tom gradu, sa stabilnom većinom 42 od 69 odbornika, čini Zajedno za Srbiju, Demokratska Stranka, SPS, SPO, grupa građana Zapadna Srbija i grupa građana Selo-grad. U opoziciji su SNS, DŠ i LDP.

Štab za vanredne situacije koji je nastao nakon smene Miloševića vodio je u noći 16. maja šef poslaničkog kluba SNS Babić a u jutarnjim časovima na to mesto je došao general Ljubiša Diković. Odlaskom generala Dikovića mesto je preuzeo Boban Birmančević (SNS).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online