Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 03.06.2014.
13:18
Beta A

"Neće biti malverzacija sa sredstvima za obnovu"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će međunarodne organizacije poput Evropske unije, Ujedinjenih nacija i Evropske banke za obnovu i razvoj, učestvovati u proceni štete koje su poplave izazvale u Srbiji kako bi se izbegle malverzacije sa sredstvima za obnovu.

Svetske organizacije pomoći će u kontroli trošenja novca: Aleksandar Vučić
 

"Uključićemo te međunarodne organizacije u procenu štete kako bismo pred svim našim građanima bili potpuno čisti. Već danas smo krenuli sa popravkom puteva u zapadnoj i centralnoj Srbiji gde počinje berba malina. Dosadašnje popravke infrastrukturnih objekata finansirane su iz lokalnih ili republičkog budžeta a ne iz donacija", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Šteta od poplava u Rasinskom okrugu oko milijardu dinara

Na području Kruševca, Trstenika i Varvarina šteta od poplava procenjuje se na oko 954 miliona dinara, saopštile su gradske komisije za procenu štete u tim lokalnim samoupravama. Podaci pokazuju da je na tom području voda ušla u oko 450 stambenih objekata, poplavila oko 6.000 hektara oranica i oštetila brojne puteve.

Predsednik Vlade je ocenio da je indirektna šteta koju su poplave izazvale, najveća i dodao da će Vlada insistirati na transparentnom trošenju sredstava za obnovu kako bi svi znali "gde se i kako pare troše".


"Niko neće uzeti jedan dinar od sredstava namenjenih obnovi zemlje. Pomagaće nam svetske organizacije u kontroli trošenja para. Ljudska nesreća ne sme nikom da bude motiv za sticanje para", kazao je Vučić.


Vučić je najavio i da se trenutno radi na pripremi subvencija za pojedince i preduzeća koja su pretrpela štetu tokom nedavnih poplava.


Komentarišući aktuelno stanje u Ratnom vazduhoplovstvu Srbije, Vučić je kazao da je situacija veoma teška u svim segmentima tog roda vojske.


"Situacija je u svakom pogledu teška i u lovačkoj, transportnoj i helikopterskoj avijaciji. U naredne dve godine pokušaćemo da rešimo ta pitanja a radićemo i na jačanju kapaciteta humanitarnog centra u na niškom aeorodromu", kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.06.2014. 13:31
Malverzacije su se vec desile...Nego aj ti nama pre obnove odgovori zasto i posto si izdao KiM....sve ostalo je manje bitno.Ti i tebi slicni ionako nikada nista nisu znali da obnove i izgrade..vi ste tu da rusite....Za to ste i dovedeni na vlast.
Utorak 03.06.2014. 13:34
Дај Боже да буде истина!
Utorak 03.06.2014. 13:44
Nema malverzacija ali ima kriminala. Vucic je kapetan potonulog broda Obrenovac koji nam je porucio da nije bitno ko je odgovoran za katastrofu dok se sudi oficiru potpalublja. I sad se vratio na brod Srbija kome samo pramac viri iz vode a on se nasminkan i nafatiran popeo na krmu pa vice - 'Skinite me cik ako mozete!' Ko sto rekoh, tesko dok iza njega stoji CIA i MI6.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online