Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.05.2014.
14:21 >> 14:30h
Beta A

Pastor: Nismo zadovoljni Statutom Vojvodine, ali...

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je da ta stranka nije u potpunosti zadovoljna rešenjima za izmene Statuta Vojvodine, ali je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je postignut dogovor i kompromis.

Važno je da smo postigli kompromis: Balint Pastor, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije
 

"Nije tajna da se mi zalažemo za što veću autonomiju Vojvodine, ali to sada nije moguće zbog odluke Ustavnog suda i postojećih ustavnih rešenja. Ako dođe do revizije Ustava mi ćemo se za to boriti", kazao je Pastor novinarima u Skupštini Srbije.

On je istakao da bez obzira na to što SVM nije u potpunosti zadovoljan rešenjima Statuta, to bi mogle da kažu i sve ostale partije, pa i Srpska napredna stranka.

DS: Politička zrelost i široki konsenzus

Demokratska stranka (DS) izrazila je zadovoljstvo dogovorom postignutim oko izmena Statuta Vojvodine i ocenila da je to odraz političke zrelosti DS-a i vojvođanske vlade koju ona predvodi.

 

"Zadovoljni smo obavljenim poslom. Verujemo da će sutra u Skupštini Vojvodine biti usvojen velikom većinom glasova. Ovo je jedna od stvari oko koje je postignut konsenzus kakav nismo imali prilike da vidimo u skorije vreme na političkoj sceni", kazala je portparolka DS-a Aleksandra Jerkov novinarima u Skupštini Srbije.

"Bitno je da je izbegnuta situacija da na snagu stupi odluka Ustavnog suda (o suspenziji Statuta Vojvodine), time bi bila izazvana pravna i politička kriza, ne samo u Vojvodini, već u čitavoj Republici Srbiji", kazao je Pastor.

Čanak: Statut Vojvodine je posledica falsifikovanog Ustava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da je predlog statuta Vojvodine, kao i prethodni, posledica "nakrivo falsifikovanog Ustava" i političke nagodbe i poručio da se u Vojvodini moraju desiti ili izbori ili rekonstrukcija vlasti.

"Ovaj statut je kao i prošli posledica nakrivo falsifikovanog Ustava (bivšeg premijera) Vojislava Koštunice, i dok se Ustav ne promeni, sve su to kozmetičke promene i šminkanje leša", rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

On je najavio da će Skupština Vojvodine u sredu raspravljati o Statutu, a Skupština Srbije izjasniće se o izmenama vojvođanskog Statuta u petak, rekla je predsednica republičke Skupštine Maja Gojković.

Dve trećine odredbi vojvođanskog Statuta osporio je Ustavni sud Srbije i dao rok od šest meseci da se usklade sa Ustavom Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online