Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 19.03.2014.
14:41
Beta A

''Izjava Muslijua u službi SAD i EU''

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović ocenio je u sredu da su izuzetno opasne izjave predsednika Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliju koji je uporedio jug Srbije i Krim.

Separatističke težnje Albanaca u Preševskoj dolini: Jonuz Musliju
 

Ivanović je u izjavi za javnost ocenio da je takva izjava naručena sa "prepoznatljivih adresa na Zapadu" i da je u interesu SAD i EU da prikažu osamostaljenje pojedinih teritorija kao domino efekat referenduma na Krimu i njegovog pripajanja Rusiji.

Pročitajte još:

* Šrederu kasno proradila savest

* Šreder: EU kriva za podelu Ukrajine

* Krim se vraća kući: Putin i Krimljani potpisali sporazum o pripajanju Rusiji

* Albancima Preševska dolina kao Krim! Vulin: Musliju preti Srbiji!

''Separatističke težnje Muslijua su nesumnjive, ali nema ni sumnje da je njegova izjava u direktnoj službi SAD i EU i njihovog neodrživog nastojanja da užurbane pripreme za osamostaljenje pojedinih regiona u nekim evropskim državama prikažu kao posledicu, odnosno 'domino efekat' proglašenja nezavisnosti Krima i njegovog pripajanja Rusiji. Još manje su održive izjave zvaničnika SAD, EU i NATO-a da je u slučaju Krima 'napravljen opasan presedan', jer i bivši nemački kancelari Helmut Kol i Gerhard Šreder, kao i najugledniji mediji na Zapadu argumentovano tvrde da je presedan napravljen na – Kosovu i Metohiji! Presedan je za cilj i posledicu imao hiljade ubijenih kosmetskih pravoslavaca, zverski progon 260 hiljada Srba, etničko čišćenje i jednostrano proglašenje 'nezavisnosti' Kosova, odnosno otimanje najsrpskijeg dela Srbije, koju je, u to ime, NATO 78 dana zasipao bombama, nemilice ubijao njene građane i uništavao sve što je Srbija decenijama mukotrpno gradila'', navodi se u saopštenju SNV-a.

Međutim, on je dodao da Zapad i Albanci prećutkuju da je takozvana država Kosovo nastala na genocidu nad Srbima, kao i da "međunarodno pravo i dokumenti UN ne priznaju takve genocidne tvorevine".

Ivanović je ocenio da albanski separatisti teritorije koje u Srbiji smatraju svojima "crtaju čak i pesmom - "pojim kravu na Nišavu, bivoljicu na Topljicu".

Musliu, koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, rekao je u utorak da je radi trajnog smirivanja političkih tenzija u Bujanovcu i Preševu potrebno povući paralelu između dešavanja na Krimu i opština Bujanovac i Preševo gde su Albanci većina stanovnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.03.2014. 14:54
Samo neka se li...zu sa EU i US i neka kupuju vreme.Kad se Ukrajina pridruzi EAU, dolazi Srbija i Balkan na red.
Sreda 19.03.2014. 16:47
Kao treće: Srbija neće moći da pomogne Republici Srpskoj ako zatreba jer neće imati resursa.Vojska Kosova će u kratkom vremenu po dobijanju oružja premašiti Vojsku Srbije po borbenim sposobnostima i broju operativnih vojnika. Obuka te i takve vojske će kratko trajati jer i starešine i deo vojnika odlično poznaju borbena sredstva. Srbija, posle ovoga više neće imati snage da i kada skloni izdajnike sa vlasti u kratkom periodu ojača sistem odbrane, jer neće imati sredstava da kupi oružje a ona koja je imala su prodata.Ovo su velike igre, za velike igrače. Svakako nisu za pacere poput Vučića, koji prodaje zemlju i narod.
Sreda 19.03.2014. 16:46
Nedavno smo mogli da pročitamo da je formirana Vojska Kosova. I začuđujuće slabo reagovanje iz Beograda. Sada je jasno i zašto: vojsku formiraju SAD i daju manji deo opreme. Za vojsku koju su Amerikanci projektovali, Šiptari nemaju para. U stvari oni nemaju para ni za kakvu vojsku. E tu se opet uključuje CIA. Preko Saudijske Arabije i Katara, svojih pouzdanih saveznika, završava se posao. Ovaj put Katar preko firme u vlasništvu kraljevske porodice “Bin Jaber Grup”, otkupljuje sve “viškove” naoružanja u Srbiji i preko Crne Gore smešta ga u sladišta u Albaniji. Firma “Bin Jaber Grup” ne prodaje dalje ovo oružje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online