Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 06.03.2014.
10:07
Danas A

“Vučić neće reforme“

“Ovi izbori su raspisani na brzinu bez ikakvog stvarnog razloga koji je važan za građane, pod lažnom i licemernom parolom da se ubrzaju reforme. Raspisani su da bi Aleksandar Vučić, koji preko medijskog mraka i tabloidnog blata manipuliše građanima Srbije, mogao da prigrabi veliku vlast, dok se građani ne probude i ne shvate da je car go“, rekao je u intervjuu za Danas bivši ministar privrede Saša Radulović, nosilac liste “Dosta je bilo“ na parlamentarnim i beogradskim izborima.

Dok ste u vladi, ne možete da je kritikujete, posle može: Saša Radulović
 


- Naša ideja je važna i velika. Građani je prepoznaju. Preko 11.000 ljudi je izašlo i dalo potpis za našu listu, a pozvali smo ih samo preko društvenih mreža na internetu. Energija koju ima naša kampanja je nešto o čemu drugi mogu da sanjaju. Naš cilj na ovim izborima je da uđemo u Skupštinu Srbije, da pokažemo javnosti kako stvarno treba da deluje opozicija i da na sledećim izborima budemo snaga koja će oformiti vladu - ističe Radulović.


Šta vas je navelo da odustanete od uloge stručnjaka i pređete u političare?

- Ja sam ušao u Vladu da uradim posao sređivanja privrede. Da sprovedem reforme na koje Srbija čeka duže od jedne decenije. Nisam odustao kad su nas saplitali u vladi u kojoj nije bilo političke volje za korenitim promenama. Vučić nas je zaustavio u započetom poslu. Zato za nastavak posla moramo da tražimo podršku direktno od građana, koji jedini imaju volju, životni interes i interes naše dece za demontiranje parazitskog sistema.
 

Svoje stavove nisam promenio

Prihvatili ste da uđete u vladu sa SNS i SPS i to je, prema nekim viđenjima, već dovoljno za vašu diskreditaciju, bez obzira na to što ste promenili stav.

- Ušao sam u vladu kao nezavisan stručnjak da bih sproveo reforme. Ja svoj stav nisam promenio. On je ostao isti. Reforme na kojima sam radio, koje su ušle u ekspoze premijera, jesu reforme koje su sastavni deo programa grupe građana “Dosta je bilo - Saša Radulović“.

Ali, okrenuli ste leđa Vučiću tek nakon što je on okrenuo leđa vama...

- Aleksandar Vučić nije okrenuo leđa meni, već reformama. U stvari, nikada ih nije ni hteo. Jer reforme znače demontažu parazitskog partijskog sistema. Vučić nema ni kapacitet, ni znanje, ni želju da sprovede dubinske reforme. One mu nisu u interesu. Demontažom parazitskog sistema ne bi mogao više da hrani svoju partijsku mašineriju. Umesto istinskih reformi građanima nudi demagogiju, lažna obećanja, lažni Mercedes, Feketić marketing i perpetum mobile ekonomiju tajnih ugovora i svih naših Etihada i Beograda na vodi.


Zbog čega pravovremeno niste iznosili u javnost kritike na njegov račun, već tek kada su raspisani izbori?

- Dok ste u Vladi, ne možete direktno da je kritikujete. Možete da izađete iz Vlade. Kritiku sam počeo samim tekstom ostavke u kome sam obrazložio razloge za izlazak. Dok ste u Vladi, radite na tome da sprovedete ekonomsku politiku Vlade. Podsetiću vas, ekonomska politike Vlade je zacrtana u ekspozeu premijera. Ekonomski deo ekspozea sam pisao ja, zajedno s ministrom finansija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.03.2014. 10:56
Svom snagom po dzepu obicnih ljudi-Aleksandar Vucic buducnost u koju ne verujem.
Četvrtak 06.03.2014. 10:57
Svom snagom za jos vecu korupciju i kriminal-Aleksandar Vucic buducnost u koju ne verujem.
Četvrtak 06.03.2014. 10:35
Vucic je imbecil koji se u pogresno vreme nasao na pogresnom mestu.Takvog majka vise ne radja.Za njega moze da glasa samo imbecil veci od njega koji je u stanju da proguta sve te lazi i obecanja koja izlaze iz vuciceve prljave njuske...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online