Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 18.02.2014.
14:35
24sata.rs A

"Beograd na vodi" počinje od marta?

Realizacija decenijama najavljivanog projekta "Beograd na vodi" mogla bi da počne već za dve nedelje, odnosno početkom marta, kada će biti završen master plan i kada će početi izmeštanje koloseka iz Savskog amfiteatra. Ceo projekat biće završen do 2019. godine.

Na starim savskim kolosecima niču prve četiri zgrade
 

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić i predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali najavili su juče da će tokom marta početi prva faza radova, odnosno izmeštanje trećine koloseka, kako bi se oslobodio teren za izgradnju prve četiri zgrade.

"Do kraja godine počeće izgradnja kule i najvećeg tržnog centra na Balkanu. Šta će biti preostale dve zgrade biće poznato u prvim nedeljama marta, ali verovatno će to biti hoteli", rekao je Mali.

U martu će se raditi i na izradi idejnog projekta za konačan izgled "Beograda na vodi" kada će se državni predstavnici sastati i sa svim eminentnim arhitektonskim udruženjima kako bi se dobilo najlepše i najfunkcionalnije rešenje. Trenutni projekat oslikava prostor koji će biti preuređen i kako će otprilike izgledati pri okončanju radova.

Srđan Rupar, direktor projekta "Beograd na vodi", za "24 sata" je rekao da bi izmeštanje koloseka trebalo da traje oko pet meseci. Kamen temeljac za "Beograd na vodi" mogla bi da bude i najavljena rekonstrukcija zgrade "Geozavoda" koja bi trebalo da bude gotova već u maju.

"Kreću radovi na sanaciji i adaptaciji dela zgrade koja bi služila kao komunikacijski centar i bila otvorena za javnost. U saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture koristi se već urađeni projekat jer treba voditi računa da se ne naruši osnovni izgled", kaže Rupar.

On dodaje da se neće sanirati cela zgrada, koja s podzemnim etažama ima 8.000 kvadrata, već samo deo zgrade iz kojeg bi se koordinirao projekat "Beograd na vodi", a ta rekonstrukcija košta dva miliona evra.

"Da radimo celu zgradu to bi koštalo sedam miliona evra. Spolja će zgrada zablistati kada se očisti fasada, unutra će se voditi sastanci, dok će građani u velikoj sali moći da vide projekat u razmeri 1:5", dodao je Rupar.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.02.2014. 14:40
Stvari su jednostavne . Beograd na vodi je VUČIĆEVO PROSERAVANJE i notorna LAŽ . Ovaj narod nema "pas za šta da ujede" a mi slušamo kako OLOŠ NA ČELU SRBIJE FANTAZIRA . Alo bando ZAPOSLITE SRBIJU i dajte GLADNIMA DA JEDU i ne pričajte bajke ili se SKLONITE . GLAS ZA DSS , DVER I RADIKALE JE GLAS SPASA SRBIJE .
Utorak 18.02.2014. 14:46
Bravo propagandna masinerio.Gebelse stidi se.Kamen temeljac pre izbora a onda prc.To ti je politika SNS!
Utorak 18.02.2014. 17:28
Fejsbuk, 18. februar 2014.godine Otvoreno elektronsko pismo, slabe srpske struje, gospodinu Vučiću. Poštovani gospodine Vučiću, Nadolazeće izbore prate nadolazeće dileme nas glasača pa se nadam da mi ne zamerate zbog postavljenih par pitanja potaknutim gradjanskom hrabrošću i seljačkom radoznalošću. Siguran sam da bi odgovori na njih pomogli olovkama poveće grupe glasača.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online