Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 20.01.2014.
13:10
Đ. Barović - Vesti A

Šef VOA brukao vojsku i državu

Ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa čelnih funkcija Vojno-bezbednosne i Vojno-obaveštajne službe smenjeni su generali Svetko Kovač i Dragan Vladisavljević. U srpskoj javnosti ove smene su predstavljene kao "redovna aktivnost".

Smenjeni: Svetko Kovač i Dragan Vladisavljević
 

Međutim, redakciji "Vesti" se tokom vikenda obratilo više pripadnika VOA koji tvrde da je u slučaju smene u ovoj Službi država odlučila da spreči "potpuni kolaps" u funkcionisanju vojnog kontraobaveštajnog sistema na koji su poslednjih nekoliko godina bezuspešno ukazivali.
 

Ko su v.d. šefovi

Odlukom Vlade Srbije, na dužnost zamenika direktora Vojno-obaveštajne agencije postavljen je pukovnik Slavoljub Dabić i na dužnost zamenika direktora Vojno-bezbednosne agencije postavljen je pukovnik Petar Cvetković.
Takođe, na istoj sednici je na dužnost pomoćnika ministra za ljudske resurse postavljen Miloš Janković, a na dužnost generalnog inspektora službi Milan Letić.

- Pozdravljamo od srca odluku Nikolića, ali upozoravamo da je potrebno što hitnije sprovesti kompletnu, zvaničnu istragu o svemu što se događalo u jednoj od najznačajnijih bezbednosnih službi Srbije. Vojno-obaveštajna agencija je u ovom trenutku u takvom haosu i raspadu u kakvom nije bila srpska služba ni kada su narod i vojska izbegli iz zemlje i utočište potražili u Grčkoj tokom Prvog svetskog rata - kažu oficiri VOA za naš list.


Oni ističu da istraga o dešavanjima u VOA mora biti otvorena kako bi se rasvetlila najpre uloga brigadnog generala Dragana Vladisavljevića u njenom uništavanju, ali i svih njegovih neposrednih saradnika i saučesnika.


- On je doveo službu na takav nivo da je bilo malo verovatno da može ispuniti svoju osnovnu ulogu u odbrani zemlje i srpskog naroda - dramatično poručuju oficiri VOA.
Naši sagovornici taksativno navode čitav niz, kako tvrde, lako dokazivih optužbi po kojima je dosadašnji vrh VOA bio umešan u kriminal, ali i servis vladajućim partijama.


- U poslednje dve godine penzionisano je najmanje 20, a isto toliko odličnih obaveštajaca je pomereno sa svojih dužnosti. Umesto da osigura bezbednost zemlje, Služba se u jednom trenutku isključivo bavila procenom bezbednosti ministra Šutanovca na koncertu svog tasta u Sarajevu. Pri tom, zbog grubog kršenja zakona u najmanje dva navrata je reagovao i zaštitnik građana Saša Janković, a o svemu je bio upoznat i Odbor za bezbednost Skupštine Srbije - kažu pripadnici VOA koji su se obratili našem listu uz obrazloženje da smo do sada uvek "objektivno prenosili" događaje u Vojsci Srbije, a posebno u bezbednosnim službama.


Oni tvrde da je desetak aktivnih i penzionisanih pripadnika VOA direktno ili indirektno umešano u čitav niza afera uključujući čak i ljubavne afere sa ženama iz stranih oružanih snaga, ali i pokušajima krađe više desetina hiljada evra.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.01.2014. 13:18
Bojim se da iza ovih "oficira VOA" stoji podmetanje SNS OLOŠA .
Ponedeljak 20.01.2014. 13:47
Политичким представницима ове државе мало ко верује.Они својим чинењем не заступају интересе Србије.
Ponedeljak 20.01.2014. 18:48
Nece niko odgovarati,stite jedni druge.A Srbija odavno podseca na drumsku kafanu.Svako svrati,vrslja i radi sta hoce,a gazde nema,ili ako ga ima plati mu se da zazmuri i cuti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online