Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 07.01.2014.
10:06
RTS A

"Neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope"

Ono što se desilo na Badnji dan u Đakovici je neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope. Na Kosovo sam, kao i uvek došao sa porukom mira, istakao je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji će Božić provesti u Gračanici, gde će biti i Aleksandar Vučić.

"Međunarodna zajednica ima obavezu da obezbedi nesmetan povratak svima koji su na prognani sa KiM: Albancima dozvoljeno, ali ne i Srbima"
 

- Uvek dolazim sa porukom mira, uvek dolazim sa porukom da je došlo vreme da Srbi na Kosovu i Metohiji mogu žive kao i bilo koji drugi narodi u Evropi, da imaju sva ona ljudska prava koja daju i drugima. Moja poruka je da jedino kroz dijalog možemo doći do trajnog i održivog rešenja, istakao je Aleksandar Vulin za RTS.

Vulin očekuje da Božić na Kosovu i Metohiji protekne mirno, za razliku od Badnjeg dana, kada su Srbi izbegli iz Đakovice silom sprečeni da uđu u crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u tom gradu i da se pomole.

- To je neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope. Pokušali su samo da se pomole u hramu i to im nije omogućeno, rekao je Vulin i postavio pitanje šta će biti s onima koji su izazvali incidente.

Podsetio je da međunarodna zajednica ima obavezu da obezbedi nesmetan povratak svima koji su na prognani sa Kosova i Metohije.

- Za Albance je to uradila i ja ne žalim zbog toga. Ali, ja ne mogu da ne žalim što to Srbija još nije omogućila, ističe Vulin.

U Đakovici je nekada bilo oko 12.000 Srba, a danas su preostale samo četiri srpske monahinje.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.01.2014. 10:18
Ja se nadam da ces ti isto jednog dana za to odgovarati kao i ostali EU i NATO janicari (izdajnici) Srbskog naroda!
Utorak 07.01.2014. 11:38
Pljunuo si ti Vuline i na levicu i na narod.Pre izbora ste ti Vucic,Nikolic,Dacic..svi ste bili patriote a zatim ste brze bolje se dodvorili gazdama i potpisali nezavisno Kosovo ispod zita,uskoro igrace utakmicu Kosovo medjunarodnbu fudbalsku,ali to je zato sto ste prihvatili da ne blokirate Kosovo na medjunarodnom planu.Sve ono sto je Djindjic i DOS zapoceo,nastavio Tadici,vi ste g.Vulin sa Vucicem i Dacicem nastavili i zaokruzili nezavisno Kosovo,sada ne kukajte kukala vam majka nego se zalite taticama na zapadu,bagro izdajnicka.
Utorak 07.01.2014. 18:12
Na Kosovo sam došao uvek sa porukom mira....? Da su šiptari miroljubiv narod, bilo bi lijepo od tebe, ali slati poruke mira teroristima, švercerima svega i svačega, pa čak i srpskih organa, stvarno nema smisla ! Ta sranja, ko tebe kamenom, ti njega bubregom, ili jetrom, nije isplativo ! Ako budeš dolazio na tenku i naoružan do zuba, imaš pravo glasa ! Ovako...sikter !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online