Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 03.01.2014.
01:40
Lj. Ivanović - Vesti A

Pomozi Bože da ne bude gore!

Građani Srbije dočekali su Novu, 2014. godinu. Ni kriza i nemaština, ni izuzetno teška 2013. godina, nisu zaustavili ljude u nameri da stvore provod po kojem je srpska prestonica već čuvena ne samo u regionu, već i u Evropi.

Doček Nove godine ispred Narodne Skupštine
 


Beograd je u novogodišnjoj noći bio balkanska prestonica zabave. Prema procenama gradskih vlasti i turističkih radnika, u glavni grad Srbije stiglo je oko 15.000 stranaca, uglavnom iz bivših jugoslovenskih republika, a poseban mamac za Slovence i Hrvate bio je nastup Svetlane Ražnatović pred Domom narodne skupštine.

Na platou pred parlamentom ponoć na svečanom koncertu dočekalo je 50.000 ljudi uz vatromet, kuvano vino i celovečernji koncert. Slavilo se i u kafićima, restoranima i kućama. Kriza, nemaština i teška 2013. godina nisu sprečili građane da tog dana iscede i poslednji dinar iz džepa za provod.


Skadarlija je tradicionalno bila puna.

Merima pevala unuci

U porodilištu u Višegradskoj, rodila se prva beba, samo sekund posle ponoći. Devojčica je unuka pevačice Merime Njegomir. Ljubica Njegomir Živić (34), majka novorođene devojčice porodila se prirodnim putem.
- Presrećni smo. Sonja se rodila samo nekoliko sekundi posle ponoći. Malo je falilo da se rodi istog dana kada i ja, jer je moj rođendan 31. decembra - priča zadovoljna Ljubica.
Merima Njegomir je ceo dan provela uz svoju ćerku Ljubicu željno očekujući svoje drugo unuče, a posle uspešnog porođaja, čak je i zapevala u porodilištu.

Ceca uvela Beograđane u Novu 2104. godinu
 


Novogodišnji koncert oko 21 čas otvorila je Jelena Tomašević, a nastupili su i Nikola Rokvić, Nataša Bekvalac, dok se nakon Ražnatovićeve za nastavak žurke u prvim satima Nove 2014. godine pobrinuo Kiki Lesendrić. Privremeno veće primenilo je u saradnji sa nadležnima pojačane mere bezbednosti tako da su na nekoliko punktova koji su vodili ka bini posetioci koncerta morali da prođu detektore metala. U Skadarliji se i ove godine tražilo "mesto više", a među brojnim gostima veliki deo činili su oni iz inostranstva.

Žandarmi kao Deda Mrazevi

Šestorica pripadnika Žandarmerije ulepšali su kraljevačkim mališanima novogodšnju noć. Kao Deda Mrazevi i vilenjaci, vezani kaišem za sajlu spustili su se sa 14. sprata Kule 3 u ulici Vojvode Putnika noseći za svakog po poklon, slatkiše.
- Pozvali su nas stanari zgrade. Oni su sve pripremili i poklone i vatromet, a ovo je najmanje što smo mogli mi da uradimo za naše male komšije - kaže jedan od hrabrih pripadnika Žandarmerije.

- Uspeli smo da uz minimum novca, mnogo dobre volje i dosta prethodnog iskustva, ugostimo 15.000 stranih gostiju. Uzevši u obzir tešku finansijsku situaciju i manjak novca za marketinšku kampanju, ipak smo uspeli da dokažemo da je Beograd još uvek u modi - rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Više hiljada Novosađana Novu godinu je dočekalo na centralnom gradskom trgu uz koncert Bore Đorđevića i Riblje čorbe. Tačno u ponoć počeo je i veličanstveni desetominutni vatromet, a Novosađanima i njihovim gostima sa bine se obratio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je sugradanima poželeo mnogo uspeha u 2014. godini. - Sve što želim mojoj porodici želim i vama jer mi smo jedna velika novosadska porodica - poručio je Vučević.


Novogodišnji program ispred Gradske kuće u Novom Sadu počeo je u nastupom Lene Kovačević. Nakon nje nastupila je Ana Štajdohar, pa novosadski bend Čika Jova i zmajevi, da bi nakon toga na binu izašao Bora Đorđević sa svojom Ribljom čorbom.
Nišlije su na Trgu kralja Milana sa Galijom ispratile staru i sa orkestrom Bobana Markovića zakoračile u Novu 2014. godinu. Nišlijama se prvi na Trgu kralja Milana obratio gradonačelnik Niša Zoran Perišić čestitajući sugrađanima Novu godinu. U Niš je za doček doputovao i veliki broj bugarskih državljana.


Slavilo se na trgovima i u Kragujevcu, Leskovcu, Jagodini i drugim većim gradovima u Srbiji. Više od 20.000 Kruševljana dočekalo je Novu godinu na Trgu Kosovskih junaka uz koncert Željka Joksimovića i Mire Škorić.

Prsten u ponoć

Da je Zlatibor više od planine, pokazuje i potez hrabrog mladića koji je svoju izabranicu zaprosio upravo na otvorenoj sceni na Kraljevom trgu malo pre ponoći, pred mnogobrojnom publikom i velikim brojem medija koji su prisustvovali dočeku Nove godine, navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Zlatibora.


Dačićev zlatnik za bebu

U GAK "Narodni front" prva beba je takođe devojčica. Nju je minut posle ponoći majka Gordana Zečević (35) rodila carskim rezom. Gordanu je oko dva sata posle ponoći posetio premijer Srbije Ivica Dačić i uručio joj zlatnik na poklon. Inače i premijer je rođen 1. januara.
- Srbija je u minusu za 40.000 beba svake godone, a 50-ih godina bila u plusu za 100.000 ljudi. U naredna dva, tri veka može se desiti da imamo probleme i da odumremo kao narod - kaže Dačić.


Tiho slavlje na Kosovu

Najveći broj građana Kosovske Mitrovice Novu godinu dočekao je u krugu porodice i prijatelja a organizovanog dočeka na centralnom gradskom trgu nije bilo. Svečano je Nova godina dočekana u lokalima i hotelima na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Petak 03.01.2014. 08:04
Eto, dogurali smo i dotle da u novoj godini samo ne želimo da nam bude gore, a već nam nije dobro.
Petak 03.01.2014. 04:24
bolje gore nego dole
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online