Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 31.12.2013.
13:08
J. L. Petković - Vesti A

Slovenci okupirali Beograd

Nova godina u Beogradu očigledno je prava poslastica za turiste. Dva dana pred doček u srpsku prestonicu stiglo više od 600 Slovenaca vozom uz Ljubljane kako bi uz srpski melos dočekali novu 2014. godinu.

Novogodišnja groznica u Beogradu
 

Na stotine mladih doputovalo je specijalnim "disko vozom", a na Železničkoj stanici u Beogradu su ih dočekali veseli trubači. Dolazak Slovenaca je nastavljen juče, a po gradu su viđeni redovi autobusa sa slovenačkim i hrvatskim tablicama.
 

Najluđa noć uz Cecu

Bina ispred Skupštine Srbije još u ponedeljak je montirana i spremna za organizovani doček najluđe noći u centru Beograda. Osim Svetlane Ražnotović, za Beograđane i njihove goste nastupiće Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević, Kiki Lesendrić i Nikola Rokvić, a ova zabava koštaće ukupno 4,5 miliona dinara.

Mladi Slovenci tradicionalno dolaze u Srbiju zbog niskih cena, a ove godine kažu i zbog Cece Ražnatović koja će pevati na novogodišnjem dočeku pred Skupštinom Srbije. Turističke agencije za njih su organizovale i specijalni doček u Domu omladine.
U Beogradu se za novogodišnje i božićne praznike očekuje između 12.000 i 15.000 gostiju iz inostranstva.


- Nadamo se da ćemo uz sve što smo obezbedili za Novu godinu, mnogo dobre volje i dosta iskustva pomoći da ovaj broj od 15.000 stranih gostiju bude i realizovan - poručuje direktor TOB-a Miodrag Popović.


Da li isključivo zbog želje da zarade koji dinar više, ili je tome doprinela i novogodišnja euforija, trgovci bar u centru Beograda spremni su i za strane turiste i za domaću klijentelu. U svim radnjama su uveliko popusti, a tamo gde se roba prodaje upola cene, tu je i stampedo kupaca koji probaju, razgledaju, kupuju. Ko se ne istroši u radnji, teško da će ravnodušan proći ulicom, gde ih mami miris pečenog kestenja i kokica, ulični prodavci nakita, igračaka, balona, novogodišnjih ukrasa...


 

U prestonici sve više turista

U TOBeograda veruju da će broj turista u 2014. godini i dalje rasti.
- Naredna godina je značajna po tome što se Srbiji i u svetu obeležava stogodišnjica početka Prvog svetskog rata, a Beograd je grad u kome je taj rat počeo. Sa zemljama saveznicama iz Prvog svetskog rata mi ćemo sarađivati i organizovati brojne programe - poručuje direktor TOB-a Miodrag Popović.

Na Trgu otvorenog srca, na početku Knez Mihailove, u malim drvenim kućicama šetačima se nudi kuvana rakija, vino, sokovi, slatkiši, roštilj, morski plodovi i ušećereno voće. U susednoj Čika Ljubinoj ulici na otvorenim štandovima zainteresovani kupci mogu da pazare pletiva, artikle od kože, nakita, razne proizvode domaće radinosti - med, džem, vina, likera...

Centar grada su više nego uobičajeno prepravili promoteri koji nude različite proizvode i usluge po sniženim cenama. Grad je okićen još pre dve nedelje, a na svakom ćošku Knez Mihailove su ulični muzičari. Bruji od džeza do domaće muzike, ali su najatraktivniji i najglasniji trubači.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.12.2013. 14:12
Mi Hrvate u goste, a oni nama po glavi. Sta bi bilo, kad bi begradski autobusi u Zagreb stigli???
Utorak 31.12.2013. 13:41
A pa nemojte tako molim vas. Pa vi ste potpuno neopravdano izostavili srbo-katolicke zdrebice kojima godina pocinje i zavrsava se sa Beogradom. Neko bi rekao da je to vrlo cudno posto Beograd nema more al ima gipke mačore. Ako Kodza laze, rog ne laze: http://srbin.info/2013/12/22/hrvatski-mediji-hrvatice-lu-za-srbima-sve-je-nekako-kod/?fb_comment_id=fbc_202860653231266_389230_203071923210139
Utorak 31.12.2013. 16:58
Za kaj konjušari nejdu u eurpske metropole, stala im proizvodnja šrafcigera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online