Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 27.12.2013.
17:12
Vestionline A

Urnebesna biografija državne sekretarke

Državna sekretarka u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Stana Božović, ima svoj sajt a na njemu i biografiju obogaćenu privatnim fotografijama rodnog grada, prve ljubavi i svoje dece. Lepo je što sekretarka želi da bude bliska sa narodom, ali njena biografija pisana na vrhuncu pesničkog nadahnuća postala je pravi hit na društvenim mrežama i internetu. Prenosimo najzanimljivije detalje.

Stana Božović
 

"Rođena sam 15. januara 1962. usred ljute zime, u Beranama, ispod hladne i visoke planine Bjelasice, pored bistrog i brzog Lima. Te zime bivalo je i do minus 27 stepeni, a ulice su bile samo uzani tuneli između visokih zidova od snega. Rođena sam u porodici Vulevića, poreklom od plemena Vasojevića, koji dođoše iz Stare Raške i bila sam drugo dete po redu od nas tri brata i dve sestrice. Moj najstariji bratić Nenad nije znao baš dobro da govori kad sam se ja rodila i ime Stana nije znao da ponovi, ali me je stalno zvao Beba: te beba plače, te beba spava... I dan-danas me zato svi od milja zovu Beba", piše na početku biografije državne sekretarke Stane.

Njena uža porodica ima ima 300 ljudim, a zahvaljujući njoj saznajemo i da su prvi u Beranama kupili televizor.

"Tako smo među prvima u Beranama kupili i televizor, jer to za tatu nije bila zabava, već naš prozor u svet. Ja sam se još istog dana pohvalila u školi, ali mi je malo ko verovao, pa se moja drugarica iz razreda, Nurka, uputila kod mene kući odmah posle škole da proveri tu čudesnu kutiju i ostala bez daha", opisuje Stana.

Iz osnovne škole izašla je kao odličan učenik i vrhunska rukometašica, a završila je i osnovnu muzičku školu. Posle toga upisuje srednju medicinsku jer je htela da "spasava ljude", a odlična je i u pripremanju kolača.

Stana Božović je opisala i kako je upoznala "nežnog i pažljivog mladićg", kasnije prvaku u kikboksu, kojeg je upoznala na drugoj godini fakulteta. Slobodana Miloševića nije volela, a jedne večeri njenog muža Raju su odveli i pretukli. U nastavku pesnički opisuje i izlazak iz Miloševićeve vladavine: "5. septembra 2000. lažno sunce zasjalo je varljivim sjajem velikih obećanja". Sedam godina kasnije je izgubila posao u državnoj službi jer, kako tvrdi, nije bila politički podobna.

Stana nas upoznaje i sa svojim nepobedivim duhom, a ovaj deo biografije kao da je izašao iz neke pesme o nikad viđenom junaštvu. "Ustala sam iz pepela svog očajavanja i vratila se u ring s obe ruke visoko podignute! Odlučila sam da više nikada ne primim takve niske udarce: ni ja, ni moja porodica, ni moja Srbija. Odlučila sam da se borim u redovima Srpske napredne stranke, koja se upravo tada stvarala kao jedina nova i pozitivna snaga", piše Stana čiji je cilj bio "promeniti onu hladnu, arogantnu Srbiju koja nam je ukrala 20 godina života, a nekima, nažalost, zauvek uzela posao, zdravlje, budućnost, pa i sami život".

Petak 27.12.2013. 17:37
Веља Црногорка секретарка у министарству Србије?! ИЗНЕНАЂЕЊЕ! - Узвикнуо би Радован III.
Petak 27.12.2013. 18:05
Svaki narod ima vlast onakvu kakvu zasluzuje ! A moj narod nikad u istoriji nije dublje potonuo birajuci preCednika-grobara sa kupljenu diplomu, daqija-koferce, vuciqija vecitog studenta bez dana radnog staza itd..Ova je samo posledica svih tih pogresnih izbora Srbija je okupirana Slusam radio snaganaroda.rs i radujem se sto nisu svi Srbi prodali dusu za par papirnih novcanica
Petak 27.12.2013. 18:51
Srbija je postala crnogorska kolonija!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online