Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 06.12.2013.
03:58
Beta A

"Sjajni odnosi Srbije i Crne Gore"

Potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi najbolje veze sa Crnom Gorom i da će vlast u Beogradu učiniti sve za unapređenje saradnje dve države.

Teško sam prihvatio rezultat referenduma u Crnoj Gori: Aleksandar Vučić

Vučić je u intrevjuu Televiziji Crne Gore, uoči posete crnogorskog premijera Mila Đukanovića Srbiji, kazao da se Beograd neće mešati u unutrašnje stvari Crne Gore. On je rekao da je to preneo i Đukanoviću u novembru 2011. kada je zajedno sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem bio u partijskoj poseti Podgorici.

"Strašno me zanima kako će da žive Srbija i Crna Gora i strašno me zanima odgovoran odnos prema našim građanima. Strašno me zanima kako Srbija i Crna Gora mogu da žive bolje", kazao je Vučhih i dodao da je cilj vlasti u Beogradu "dobar odnos" sa Podgoricom.

Vučić je priznao da je teško prihvatio rezultat crnogorskog referenudma i dodao da su "emocije splasnule" i da prezuzimanje vlasti podrazumeva "odgovoran odnos u interesu naroda"."Mi poštujemo legalno izabranu vlast, sa njenim predstavnicima razgovaramo", dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

On je kazao da je u Beogradu "postojala neka vrsta ratne atmosfere prema svemu što dolazi iz Crne Gore". "U svemu se videla kuhinja Crne Gore kao što se u Crnoj Gori u svemu videla kuhinja Srbije. I neka je svega 10 odsto bilo tačno od toga, opet je bilo previše, veoma loše i kontaminiralo je našu sadašnjost, budućnost i sve drugo", ocenio je Vučić.

On je poručio da je nova vlast u Srbiji rešila da prekine sa takvom praksom i odlučila da "gradi najbolje moguće odnose" sa Crnom Gorom. "Da, hoćemo najbolje moguće odnose, hoćemo ih u budućnosti, hoćemo da ih gradimo za narednih 100 godina. Hoćemo i da se oni koji dođu posle odnose na isti način. Da, hoćemo da znaju svi koliko je važna Crna Gora nama i da svi u Crnoj Gori znaju da je Srbija važna
Crnoj Gori", zaključio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 06.12.2013. 07:54
sjajni odnosi crne gore i izdajnika i crnogoraca iz srbije.
Petak 06.12.2013. 10:26
Ziveli Milo i Vucic,dva pobratima koja su promenila svest!!!Ovaj prvi 1996 a ovaj drugi 2008!Ako ih malo bolje zagledate,skontacete da strasno lice..,iste su visine,pricaju tihim glasicem,drze ruke u "piramidi" i vrlo uspesno rade na jacanju mrznje naroda Srbije i Crne Gore.Doduse,komunizmom zadojeni Srbi mrze i svoje zemljake sa KiM,R.Srpske,one iz Krajine..,ali je ipak mrznja prema narodu iz CG jaca od svih mrznji.Naravno,i Milogorci ne zaostaju,prate ih u stopu.Zato puna podrska dvojcu sa kormilarom iz Brisela i Vasingtona,jer kako kaze Blagojevic i razni stratedzici,centri za demokratiju i razvoj..,90% gradjana koji bi izasli na eventualne izbore cvrsto su za"Evropa nema alternativu".
Petak 06.12.2013. 08:43
Predivni su vala možeš misliti. I kada su države bile zajedno održavale su odnos kao da su s kraja na kraj svijeta. Jedini osjećaj zajedništva davali su naši sportisti kad dođu prvenstva. Tužno je to. Otuđenost je i dovela do prelake infiltracije CIA za razbijanje zajednice. Kvazidržavnici i ljudi oko njih uvijek su nam bili izdajnički nastrojeni zadnjih 20 godina a prije toga komunizam je satro, kao i prepucavanja Petrovića i Karađorđevića ko će na tron jugoslovenstva. Oni su nam se svi us__li u živote, onako fino u etape sa sve Zapadom. No, neka je narod živ i zdrav i U PAMET SE NARODE KONAČNO!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online