Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 24.11.2013.
11:13
B92 A

KiM: Međusobne optužbe pred 2. krug

Građanska inicijativa Srpska optužuje Građansku inicijativu Srbija - demokratija - pravda da će ući u koaliciju sa albanskim partijama, dok stranka Olivera Ivanovića zamera Vladi Srbije što favorizuje jednu partiju.

Napeto pred 2. krug u Kosovskoj Mitrovici
 

"Jedino sa Srbima možemo da napravimo koaliciju koja bi nam omogućavala čvrstu i nenarušivu vezu sa Srbijom od čega nam zavisi opstanak ovde. Ako Pantić to nije shvatio, onda ne znam šta da kažem", rekao je Oliver Ivanović.

"Te otrovne strele koje su stizale iz tabora SDP upravo postavljaju pitanje šta ćemo raditi u narednom periodu. Pitaćemo, konsultovaćemo se sa vladom, konsultovaćemo se pre svega sa našim ljudima da vidimo kako će to izgledati. Nećemo trpeti nikakve ucene i nikakve pritiske sa bilo čije strane, prosto postoji vreme, razmislićemo kako ćemo dalje ići", rekla je Danijela Vujačić iz Građanske inicijative "Srpska".

Severna Kosovska Mitrovica trebalo bi posle drugog kruga izbora da postane administrativni centar ZSO. A ko god da pobedi posle izbora imaće pune ruke posla, jer sve u Mitrovici deluje vrlo haotično, nema nikakvog reda ni zakona. Na ulici se

Vulin: Najvažnije da će Srbin biti gradonačelnik Mitrovice

prodaje svašta, a nigde u prodavnici se ne može dobiti fiskalni račun. Voze se kola bez tablica, a bezbednosna situacija nije stabilna.

Najveći problem Kosovska Mitrovica ima sa snabdevanjem vodom. Nedavno su dobili železničku stanicu, a planirana je i izgradnja autobuske.

"Sada kad ovo neko sluša ko živi van Kosova reći će "pa dobro, to imaju svi drugi gradovi", ali na žalost 14 godina se o tome nije vodilo računa upravo zato što smo zbog niza drugih faktora, da li su to bili Albanci, da li smo imali problem sa međunarodnom zajednicom", kazala je Danijela Vujačić.

"Baveći se stalno političkim temama mi zanemarujemo kvalitet života ovde , pa grad nema vodu, ima problem sa deponovanjem smeća, nema parkiranja pa su ulice zakrčene i ne možete doći do bolnice i vatrogasne stanice baš zbog toga. To su stvari koje jednostavno moraju da se reše", kaže Ivanović.

Skupština grada ima 19 odbornika. Konačni broj mesta koji su osvojile dve Srpske stranke znaće se posle prebrojavanja takozvanih uslovnih glasova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.11.2013. 12:24
Na danasnji dan pre 57 godina umrla je kapetan Srbske vojske Flora Sends.jedina zena iz zapadne evrope koja je kao vojnik ucestvovala u prvom svetskom ratu.postala je heroina zbog svoje borbe u Srbskoj vojsci.prepesacila je vrleti albanije, ratovila, bila tesko ranjena bugarskom granatom(vidala je rane u istom satoru sa ranjenom Milunkom Savic)gonila je neprijatelja na solunskom frontu i prepesacila sesto kilometara vojevajuci sa Srbima.prethodno je lecila kao i ostale britanske bolnicarke ranjene vojnike bolesnu decu stare i mlade, od tifusa, malarije, tuberkuloze.pomen treba dati i velikim humanim zenama, koje su lecile, donosile, lekove, odecu, obucu, organizovale kazane hrane, pomoc
Nedelja 24.11.2013. 17:15
Što se bavimo tim Šiptarima srpskog porekla? Učestvovali su na Tačijevim izborima, prema tome ne zanimaju nas više. Napravili su svoj izbor.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online