Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 17.11.2013.
22:44
Beta A

Ivanović: Zadovoljan sam izborima

Kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović rekao je večeras da je zadovoljan rezultatima izbora i da je siguran da će ući u drugi krug.

"Mi smo zadovoljni rezultatima i naša procena je da imamo više od 1.500 glasova za koje smo dobili potvrdu, što znači da sigurno idemo u drugi krug, a ne znam da li sam i definitivno pobedio", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Veruje da se ide u drugi krug: Oliver Ivanović

Dodao je da SDP insistira na brzim i preciznim rezultatima, kako bi se izbegle manipulacije. Prema njegovim rečima, na tri biračka centra u severnoj Kosovskoj
Mitrovici danas je glasalo 5.232 lica ili 22,4 odsto birača. Ivanović je, međutim, kazao da nije bilo potrebno nositi glasačke kutije u centar za prebrojavanje u Kosovu Polju, jer izbori "nikada bezbedniji" nisu bili.

"Ovoliku koncentraciju vojne i policijske sile od 1999. godine ne pamtim. Mislim da su na delu političke igre za koje ne vidim motiv, niti uzrok i ono što je važno je da se CIK i OEBS moraju dogovoriti jer mi smo žrtve njihovog prepucavanja", rekao je on.

Dodao je da rezultati prvog kruga izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici još nisu definitivni i biće poznati nakon što se dodaju i glasovi sa dva biračka mesta u naselju Bošnjačka mahala, tri u Suvom Dolu i jednog u Mikro naselju. Prema njegovim informacijama, glasanje je poništeno na šest biračkih mesta pa je kandidat za gradonačelnika Demokratske partije Kosova Agim Deva sa 1.180 pao na 580 glasova, a samostalni kandidat Adrijana Hodžić sa 460 na 189 glasova.

Ivanović je dodao i da ga brine pokušaj manipulacije uslovnim glasovima kojih je oko 1.000. Prema njegovim rečima prvi preliminarni rezultati se mogu očekivati oko ponoći, a precizniji sutra ujutu.

Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je rekla da je shodno zakonskim ovlašćenjima i na osnovu predloga OEBS, Komisija odlučila da se brojanje glasova izvrši u Centru za brojanje i rezultate izbora u Kosovu Polju, a ne u Mitrovici.

Izbori u severnoj Kosovskoj Mitrovici ponovljeni su danas u tri biračka centra gde je pravo glasa imalo oko 23.000 birača jer su 3. novembra nepoznati napadači razbili kutije sa glasovima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.11.2013. 22:59
Ivanovic: "Ovim izborima srpska vlast se legalizuje i nece vise biti paralelnih organa vlasti..." Ivanovicu, kurvo izdajnicka! Srpska vlast u nasoj juznoj pokrajini bila je i do sada legalna. Kod koga se ta "vlast" sada legalizuje?! Sto lazes taj zbunjeni narod, djubre prodano?!!!
Nedelja 17.11.2013. 23:15
da li stvarno može da se govori o bilo kakvoj "pobedi" kada je 1500 srba priznalo šiptarsku vlast ???
Nedelja 17.11.2013. 23:27
Za ovog stvora se odavno zna da je američki sluga, šta je čudno, dragi ljudi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online