Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.03.2010.
15:56 >> 20:00h
Vestionline A

Baba Marta ne odustaje, oluja i sutra

Nevreme koje je jutros zahvatilo Srbiju potrajaće i tokom noći. U Beogradu će košava do sutra biti propraćena ledenom kišom i snegom, koji se očekuje noćas, saopštio je dežurni prognostičar Republičkog zavoda za meteorogiju. Na širem području Srbije sneg i dalje pada, a u nekim krajevima se pretvorio u pravu mećavu.

Jugoistočni vetar u Beogradu trenutno duva brzinom od 12 do 16 metara u sekundi, a udari vetra su snage 17 metara u sekundi.


Većih problema u funkcionisanju gradskog prevoza nema, iako se saobraćaj obavlja otežano tokom čitavog dana, zbog snega, koji je padao jutros od šest časova, i trenutne ledene kiše, naveo je dežurni dispečer GSP Beograd.


Olujni vetar duvaće tokom noći i sutra prepodne. Oblačno vreme sa snegom potrajaće do kraja nedelje, a porast temperature očekuje se tek u ponedeljak.

Saobraćajnice u Beogradu su prohodne i očišćene jer su ekipe "Beograd puta" spremno dočekale sneg, koji je jutros počeo da veje u glavnom gradu, izjavio je rukovodilac zimske službe u tom preduzeću Željko Maravić.

On je rekao da su ekipe tog preduzeća na terenu i da istovremeno rade ne samo na održavanju saobraćajnica kojima se kreću vozila GSP-a i "Laste", nego i sporednih ulica.


On je rekao da je na čišćenju snega angažovano 140 vozila na gradskom i prigradskom području, kao i 500 ljudi i da su na raspolaganju dovoljne količine kalcijum-hlorida, soli i materijala neophodnih za održavanje saobraćajnica.


Maravić je rekao da se hladno vreme i padavine očekuju i narednih dana sve do 15. marta, zbog čega će ekipe "Beograd puta" biti u pripravnosti da intervenišu.

Snežna mećava od jutra

U Beogradu je mećava, praćena snažnim vetrom, u jutarnjim satima veoma otežavala saobraćaj. Meteorolozi najavljuju da će u toku dana vetar biti u pojačanju.

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na širem području Srbije preovlađuje pretežno oblačno i hladno vreme, sa slabim do umerenim snegom, koji pada na područjima Timočke i Negotinske krajine, Peštera, Zlatibora, Kopaonika, Kruševca, Loznice,Valjeva, Leskovca, Vranja, kao i na širem području Beograda.


Tri saobraćajne nesreće

 

Usle nevremena dogodile su se tri saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba lakše povređena.

Doktorka Nada Macura iz Hitne pomoći je rekla da posle udesa dva autobusa GSP-a na uglu Ustaničke i Kruševačke ulice, nešto posle šest časova, u kojoj je jedna osoba lakše povređena, nije imala nove intervencije.

 

Saobraćaj na gradskim ulicama, zbog snega koji celo jutro padao u Beogradu, odvija se otežano.

Prema rečima glavnog dispečera GSP "Beograd" Radisava Stepanovića zastoja u gradskom prevozu nema, sve linije su prohodne i na ulice je izašlo planiranih 1.333 vozila.

On je izjavio da je jutros došlo do udesa na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša tramvaja na liniji broj 2 i kamiona novopazarskih tablica, u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Prema rečima šefa dispečerskog centra "Žutog taksija" Vlade Ivetića, stanje na ulicima se popravilo ali i dalje ima poteškoća u saobraćaju, posebno u sporednim ulicima i ulicama pod nagibom.

On je izjavio i da je jutros došlo do udesa na autoputu "Gazela" u kome je učestvovalo pet automobila, posle čega je nastao veliki zastoj u levoj traci, a kolona se prostirala sve do naselja "Medaković".

Iako je Zimska služba JP "Beograd put" još u četiri sata jutros izašla na teren i počela sa posipanjem industrijske soli i kalcijum-hlorida, saobraćaj u gradu se odvijao tokom jutra otežano, a situacija je samo malo bolja tokom ranog popodneva.

JP "Beograd put" uputilo je molbu građanima da povedu računa o tome gde parkiraju svoja vozila, jer iako raspolažu brojnim specijalnim vozilima za uklanjanje snega i posipanje soli u malim i teže pristupačnim ulicama, zbog nepropisno parkiranih automobila nisu u stanju da obave svoj posao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online