Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 18.10.2013.
12:36
Z. Marjanović - Vesti A

Ne veruju da će zaštititi Reu

Tek na dan (sreda) kad su građani Ljiga svojim telima sprečili Roberta Matijevića da iz Srbije u Hrvatsku odvede troipogodišnju Reu, devojčicu Nataše Matijević, Ministarstvo pravde Vlade Srbije setilo se da dopisom sudu u Valjevu i Centralnom izvršnom organu u Zagrebu, traži da se spor reši u najboljem interesu deteta.

Prinuđena da se krije: Nataša Matijević
 

- Nekoliko puta u toku dana, dok je narod protestovao, zvali su me iz Ministarstva pravde i objašnjavali mi da je dopis Osnovnom sudu u Valjevu pripremljen i da se samo čeka nečiji potpis. Sada čujem, nezvanično, da je dopis u Valjevo stigao i da sadrži i mišljenje Ministarstva pravde u svojstvu Centralnog izvršnog organa za primenu Haške konvencije o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice dece, da je u ovom slučaju potrebno pokušati sporazumno rešenje spora radi zaštite najboljeg interesa deteta - kaže za "Vesti" Gordana Đorđević, Natašina majka.
 

I policija na Natašinoj strani

- Ovo ti je, brate, jedna najobičnija farsa i provokacija. Policajci su ovde da održe red i da ne dozvole nikakav incident, ali sam siguran da su svi na strani Nataše koja je u Hrvatskoj doživljavala razna maltretiranja i poniženja. Da sam na Natašinom mestu, postupio bih isto kao i ona i bio bih ponosan na narod koji je reagovao protestom protiv nepravde - kaže jedan od policajaca, koji iz razumljivih razloga želi da ostane anoniman.

Ona ističe da ne veruje srpskom Ministarstvu pravde sve dok ne vidi potpisan papir i dodaje kako su izgubili poverenje u pravosudni sistem zbog čega je Nataša zajedno sa ćerkom prinuđena da se krije, kako joj ne bi oteli dete i kako nam je ranije rekla, dali ga u ruke nasilniku.


- Naša porodica u ovom trenutku ima poverenje samo u narod i u novinare koji su, uglavnom, objektivno obaveštavali javnost o problemima sa kojima se susrećemo - ističe Gordana Đorđević.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 13:06
od obicne sudske prakse ove nase "sudije" u ovom slucaju pokazali su pravu stranu,da nije u pitanju krvat,sud bi automatski odlucio u korist deteta,tj da ga cuva majka do 18 godina, jer tako i treba,maloletno dete treba i mora biti uz mater,to znaju svi i najgori advokati i najgore sudije. isplivalo je ovde nesto drugo,krvatski lobi u srbiji je veoma jak , pisah ovde i"mlatim"praznu slamu da MI nismo gospodari svoje sudbine,vec da nama gospodare gospoda krvati i siptari.lobi im je u beogradu veoma jak.i zato nema potrebe narod da se cudi kako nasa "pamet" tako mlako reaguje na zaoke sa kojim nam backaju okolne "komsije".NAROD moga da ustane i da BRANI Srbiju.SRbiji treba 6. novembar !...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online