Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 07.10.2013.
01:28
J. Arsenović - Vesti A

Vujošević preti dinamitom

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Duško Vujošević izjavio je da će stadion u Humskoj braniti i eksplozivom ako treba i pozvao navijače da mu se u tome pridruže!

Ne poštuje ni sud: Duđko Vujošević
 


- Ne vidim nekog velikog razloga za privatizaciju, a ako se klubu oduzme stadion, mi svi da izlazimo na ulicu, ostajemo bez doma. Ja lično neću dozvoliti da se Partizanu otme stadion. Dinamitom ću ići da ga branim i pozivam sve navijače da mi se pridruže - izjavio je Vujošević pred zatečenim gostima.


Čelnik JSD Partizan i trener istoimenog košarkaškog kluba ovu ratobornu izjavu dao je u petak, na svečanosti povodom obeležavanja 68 godina postojanja jednog od najstarijih sportskih društava. Njegova izjava bila je toliko šokantna da je u prvi mah ostala bez reakcije, ali je na pitanje da li bi se pridružio pozivu svog kolege predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić uzvratio: "Meni se još živi."


Beogradski advokat i nekadašnji koministar policije Božo Prelević kaže da se svakako radi o "tragično neodmerenoj izjavi", ali da je ne bi tretirao kao krivično delo pozivanje na nasilje.
 

- Kada se ocenjuje postojanje krivičnog dela, onda se uvek cene okolnosti, ko je dao izjavu, kome se obraćao, pod kojim okolnostima, da li postoje okolnosti koje bi verbalnoj pretnji dale ozbiljnost, da li ima neku organizaciju iza sebe, i tek onda se procenuje da li se radi o nekom ozbiljnijem krivičnom delu. Lično mislim da se radi o jednom afektu u kome je navijač i zaljubljenik u Partizan Duško Vujošević pobedio intelektualca Duška Vujoševića - kaže Prelević.

Prema mišljenju ovog advokata, izjava svakako nije bezopasna i to pre svega zbog toga kome je upućena.

- Ovde je najveći problem kome se Vujošević obraća, s obzirom na to da navijači nisu poznati po uspesima u nauci i na polju muzike. To je najproblematičnija i najneprijatnija stvar. S druge strane, Vujošević nije čovek koji u svojoj kući drži dinamit, već jednu od najboljih privatnih kolekcija slika i knjiga - dodaje Prelević.

Reakcije na Vujoševićev nastup već su podeljenje, od osuda da čelnik Partizana "gubi kompas" do toga da će mu se zdušno pridružiti u odbrani stadiona.

Radikalan nastup trenera KK Partizan usledio je posle prvostepene presude Višeg suda u Beogradu koja, uzgred rečeno, još nije dostavljena upravi Partizana. Prema sudskoj odluci, fudbalski stadion u Humskoj ulici u Beogradu pripada Ministarstvu odbrane Srbije. Iznerviran ovakvom presudom, Vujošević tvrdi da stadion nikada nije bio vojni objekat i da je izgrađen "narodnim radnim akcijama". Kada je stadion postao teret za tadašnju JNA 1990, general Veljko Kadijević navodno ga je predao u vlasništvo Sportskom društvu Partizan bez nadoknade.
 

Ostaje pri izjavi

 

Da jutro ne mora uvek da bude pametnije od večeri, pokazuje upornost Duška Vujoševića da ne odstupi ni za jotu od dan ranije izrečene izjave.


- Naravno da ostajem pri svim svojim izjavama - odgovorio je Vujošević na naše pitanje da li i dalje zastupa odbranu stadiona dinamitom i poziva navijače da mu se u tome pridruži.

 

Bez odgovora su ostala pitanja da li je svestan da se njegov nastup može okarakterisati kao poziv na nasilje i zašto u poslednje vreme daje neprimerene izjave za čoveka koji važi za intelektualca među trenerima?

 

"Da li je to zbog ne baš sjajnih sportskih rezultata u poslednje vreme ili zbog finansijske situacije JSD Partizan ", bilo je sledeće pitanje "Vesti" na koje je Vujošević odreagovao:

 

- Nije mi jasno na koje to "ne baš sjajne rezultate" mislite. 

 

Javni nastup

 

Advokat Boža Prelević primećuje da bi Vujoševićevu preteću izjava neko mogao da uporedi sa slučajem pretnji novinarki TV B92 Brankici Stanković.


- Kad bi neko hteo, mogao bi da kaže da je to ozbiljnija pretnja nego ona kad su navijači pretili Brankici Stanković. Ali, kad bi neko zaista hteo da upotrebi dinamit, on to ne bi javno najavljivao i iz toga se, između ostalog, vidi da se radi o afektu, a ne o ozbiljnoj pretnji. Ipak, Vujošević je javna ličnost i svakako mora da vodi računa o svojim izjavama i javnim nastupima - dodaje Prelević. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.10.2013. 09:01
I onda se pitamo; zasto su nam deca sklona nasilju? Dusko Vujosevic renomirani sportski radnik, trener, predsednik SD Partizan, brani imovinu koju mu je zavestao niko drugi no DJEDO Veljko Kadijevic po cinu i licnom zvanju GENERAL. "Dinamitom cu ici da ga branim"....sto da nece kad nesto dzaba kapne a deda pokloni ko da je njegova zaostavstina, a ne gradjana Srbije koji su ga i sagradili radnim akcijama. Blago nama dok nam je ovakvih usijanih glava i sportskih ucitelja, mada ni oni u skolama nisu bolji.
Ponedeljak 07.10.2013. 02:02
Kad je Vujosevic rekao dinamit mislio je na petarde. A ono JSD ispred imena Partizan znaci Jugoslovensko Sportsko Drustvo.
Ponedeljak 07.10.2013. 21:59
Muka mi je vise od ovih sto samo uzimaju pare od drzave i kukaju. Jasno je da je stadion vlasnistvo drzave, partizan nije dao ni jedan jedini dinar za njegovu izgradnju. A sada ovaj zove navijace da brane stadion. NAVIJACE!!! Pa svako normalan zna da se navijacke grupe bave prodajom droge i reketiranjem, fudbal im nije ni u malom mozgu. Utakmice sluze da bi se tukli sa drugim navijackim grupama. Pogotovo navijaci partizana koji su se zestoko podelili oko podele plena. I sada ce oni da zajedno brane stadion? HAHAHA!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online