Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 04.10.2013.
21:53
Beta A

"Skrining" uspeo, srpski tim naučio mnogo

"Srpski tim je obavio veliki posao za tri dana upoznavanja u Evropskoj komisiji s ’pravnom tekovinom’ EU u oblasti pravde, sloboda i bezbednosti što je od posebne važnosti za pravosuđe, unutrašnje poslove i druge institucije Srbije", izjavila je u petak u Briselu Tanja Miščević, koja će predvoditi delegaciju Srbije u budućim pregovorima sa EU o članstvu.

Tanja Miščević

Šef pregovaračke grupe za poglavlje 24, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Vanja Vukić je izjavio da su tokom "skrininga" razmotrena sva pitanja koja se tiču i terorizma, borbe protiv organizovanog kriminala, saradnje u krivičnim stvarima, pravosudne saradnje u građanskim predmetima. Vukić je istakao da je srpska strana veoma zadovoljna predstavljanjem tih propisa EU.


Srbija će u decembru predstaviti Evropskoj komisiji stanje u svojim propisima.


Članovi delegacije Srbije i zvaničnici i nevladine organizacije u Beogradu, koji su preko video-veze mogli da prate "skrining" poglavlja 24 budućih pregovora, takođe su dobili objašnjenja o velikom broju pravnih akata važnih za buduće uključivanje Srbije u "šengenski prostor" bez granica unutar EU, rekla je Tanja Miščević.


Sada članovi srpskog tima i zvaničnici i stručnjaci u nadležnim ustanovama u Srbiji treba da se pripreme da partnerima u Evropskoj komisiji o svim razmatranim pitanjima daju odgovore na to koliko je Srbija odmakla u primeni "pravne tekovine" EU u poglavlju 24.


"Mora se videti šta je sve potrebno uraditi u Srbiji, kakva nam je tehnička, finansijska pomoć za to potrebna, i koliko vremena nam za sve to treba", istakla je glavni pregovarač za Srbiju.


Tanja Miščević je navela da u razmeni mišljenja sa zvaničnicima i stručnjacima Evropske komisije nije bilo dotaknuto pitanje uvođenja mehanizma za hitno privremeno vraćanje viznog režima zemljama Zapadnog Balkana.


Ali je dodala da je podrobno objašnjeno kako funkcioniše "šengenski sistem", uključujući politiku viza, azila, pravosudnu i policijsku saradnju, kao i informacioni sistem koji deluje u sklopu "šengenskog ustrojstva", a sa ciljem da se Srbija blagovremeno najbolje uključi u taj sistem.

POVEZANE VESTI

Petak 04.10.2013. 21:57
I eto - konačno - dočekasmo i to... Mi, pećinski ljudi, koji do sada nit' smo znali za pravo nit' za zakone nit' za pravdu, konačno, progledasmo, vođeni briselskim "skrinerima"???? OOO DUŠANEEEE, PA ZAŠTO DOPUŠTAŠ SVE OVO ??? OPAMPRČI JEDAN ZEMLJOTRES DA SVI NESTANEMO !!!!!!
Subota 05.10.2013. 00:02
Kolko li je tek zaradio (?)
Petak 04.10.2013. 23:48
Sta znaci skrining i kako glase imena i funkcije ljudi iz evropskog polit biroa?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online