Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 21.09.2013.
20:04
Beta A

Vulin: Bojkotom izbora izbacuju Srbiju sa Kosova

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin pozvao je u subotu kosovske Srbe da izađu na novembarske izbore jer u suprotnom neće moći da formiraju Zajednicu srpskih opština, a Vlada neće moći da vodi brigu o njima na način na koji je to do sada činila.

Aleksandar Vulin: Ne znam kako protivnici izbora zamišljaju da će već 4. ili 5. novembra, ako Srbi ne izađu na izbore, stvari da ostanu iste

Vulin je novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova, pred sastanak sa ambasadorima zemlja Pokreta nesvrstanih, izrazio zadovoljstvo time što se 40.000 interno raseljenih prijavilo za učešće na izborima, jer je to, kako je rekao, način da se ponište rezultati etničkog čišćenja.


"Ako Vlada ne formira Zajednicu srpskih opština neće moći da vodi život na Kosovu i Metohiji kao što je to do sada činila. Ili ćemo formirati Zajednicu ili ćemo ostati bez institucionalnog i ustavnog mehanizma da omogućmo da život i dalje funkciniše", kazao je Vulin.


Vulin je pozvao sve one koji pozivaju na bojkot i misle da će sve ostati isto nakon neuspelih izbora, da na sebe preuzmu odgovornost, jer će u tom slučaju sve biti "mnogo gore" pošto će Srbija izgubtiti ustavno i insitucinalno pravo da vodi brigu o njima.
 

Niko ne može da legalizuje etničko čišćenje

Navodeći da se 40.000 interno raseljenih Srba prijavilo da glasa na izborima, Vulin je ukzao da je to najbolji način da se negira etničko čisćenje.

"U Đakovici nema više Srba ni u Prizrenu, ali imaju liste. To je način da se vraćamo tamo gde su živeli, ako budu glasali imaćemo odbornike u Đakovici i svim drugim mestima iz kojih su poterani. Niko ne može da legalizuje etničko čišćenje. Ovo je način da se ponište rezultati etničkog čišćenja", rekao je Vulin.

"Jedni način da Srbi ne kontrolišu svoju sudbinu, da prepuste i sever i delove u kojima žive južno od Ibra Prištini, da uklonite Beograd sa prostora Kosova i Metohije je bojkot izbora", kazao je on i doado da je to i način da Adrijana Hodžić, predstavnica Vlade Kosova postane gradonačlenik Kosovske Mitrovice.


Upitan da li zna šta nude oni koji su protiv izbora, Vulin je rekao da to nikome nije poznato, istakavši da zaista ne zna kako protivnici izbora zamišljaju da će već 4. ili 5. novembra, ako Srbi ne izađu na izbore stvari ostati iste.


Ako se to desi stvari će se promeniti "promeniće se na gore, jako na gore", kazao je Vulin i poručio svima koji zagovaraju bojkot izbora da pre nego odluče da se prave da se svet ne menja pomisle da li mogu da preuzmu odgovronost za narod u čije ime to govore.


Ministar je tekođe rekao da moli sve da ovu njegovu izjavu ne shvate kao pristisak već kao razlog da svako razmisli.


"Ali pozivam sve da preuzmu odogrnost za narod u cije ime govre, odgovornost za platu koja treba da dođe 5. novembra, za novembraske nadoknade, za funkcionisanje zdravstva, prosvete, lokalnih samouprava", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 21.09.2013. 20:08
"jer u suprotnom neće moći da formiraju Zajednicu srpskih opšitna, a Vlada neće moći da vodi brigu o njima na način na koji je to do sada činila." ??? ЕТО РЕШЕЊА... !!!! Паметном - сасвим довољно ...!
Subota 21.09.2013. 20:11
Nevjerovatno koliko su pokvareni ovi političari ! Sada bi oni bacili svu krivicu na Srbe na KiM, za sve gluposti koje su uradili praveći šiptarima državu ! Dno dna !!
Subota 21.09.2013. 20:35
Treba uraditi suprotno od ovoga sto kazu ovi izdajnici! Znajte da necete pogresiti!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online