Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 21.09.2013.
19:31
Beta A

Rodić: Vojska Srbije ponosna na poverenje građana

"Vojska Srbije je ponosna na poverenje građana koje uživa", izjavio je u subotu ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić na polaganju zakletve kadeta Vojne akademije i VMA, kao i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

Po navodima srpskog ministra vojnog, sve više mladih bi da uzme oružje u ruke
 


Rodić je rekao da se to poverenje ogleda na konkursima za dobrovoljno prijavljivanje kandidata za vojnu službu i vojne škole.


"Iz godine u godinu, od 2011, godine, povećava se broj svake godine za 50 odsto. Na taj način otvoreno je 1.000 novih radnih mesta. To potvrđuje i podatak da se za septembarsko dobrovoljno služenje vojnog roka prijavilo šest puta više kandidata, kao i da je u Vojnoj akademiji za svako mesto bilo pet kandidata", rekao je Rodić.


Ministar odbrane je ocenio da je Vojska Srbije danas nezaobilazan faktor stabilnosti u zemlji i regionu, ali i važan činilac naučnog i tehnološkog razvoja.


Naglasio je kako "moramo učiniti sve da na najdelotvorniji način očuvamo postojeće i izgradimo nove vojne sposobnosti, opremimo Vojsku Srbije savremenim borbenim sistemima i nastavimo da izgrađujemo sveukupni borbeni potencijal zemlje".


Zakletvu je danas položilo 77 kadeta 138. klase Vojne akademije i 178 vojnika šeste generacije, od kojih je 16 devojaka.
 

Diković: Opremanje vojske suštinski zadatak

Dame u srpskoj vojsci imaju lepe štiklice, treba ih opremiti sa još lepšim

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavio je u subotu u Leskovcu da je suštinski zadatak u narednom periodu opremanje vojske.


"Opremanjem vojske najsavremenijim naoružanjem, vojnom opremom, uz oslanjanje na proizvodne kapacitete domaće odbrambene industrije - suštisnki je zadatk za naredni period", kazao je Diković pred kojim su kadeti i vojnici na doborovoljnom služenju vojnog roka položili zakletvu u kasarni "Vojvoda Petar Bojović".

POVEZANE VESTI

Subota 21.09.2013. 19:40
"Rodić je rekao da se to poverenje ogleda na konkursima za dobrovoljno prijavljivanje kandidata za vojnu službu i vojne škole. " ? - то што ви сматрате "поверењем" - везе нема са тим... Конкурише се због беде и опште немаштине... Људи се надају да ће имати сигуран посао како би опстали у вуненим временима која нам предстоје... Какво црно "поверење" ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online