Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 15.09.2013.
16:19
telegraf.rs A

Srbija da osudi zločine komunista ako hoće u EU

Srbija će na svom putu ka punopravnom članstvu morati da pređe mnoge prepreke i da sprovede mnoge reforme, na šta je ukazao i evropski komesar za proširenje EU Štefan File prilikom posete našoj zemlji i u razgovoru sa državnim vrhom. Jedan od uslova na kojem ćemo morati posebno da poradimo jeste i osuda komunističkih zločina posle Drugog svetskog rata, piše portal telegraf.rs.

Majku mu božju imperijalističku, pa zar baš moramo da priznamo šta su komunisti radili?
 


Pored tri poglavlja u pregovorima koja će, prema rečima profesora FPN-a Jovana Teokarevića, Srbija stalno imati otvorena, pred Vladu Srbije i njen pregovarački tim u jednom trenutku će se pojaviti i pitanje poštovanja odluke Saveta Evrope iz 1997. o tome da svaka zemlja koja je imala komunistički režim vlasti nakon Drugog svetskog rata, a da je pri tome kandidat za punopravno članstvo u EU, mora da osudi zločine komunizma u svojoj zemlji.


Prema odluci Saveta Evrope, pored osude zločina od strane komunističkog režima, Srbija će morati da i uvede Dan žrtava komunizma posle Drugog svetskog rata, kao što se obeležava i Dan žrtava fašizma.
 

Vlada Srbije: “Imamo dobru volju da sve rešimo“

U Vladi Srbije za telegraf.rs su potvrdili da EU od svake države koja je kandidat za članstvo traži da ispoštuje odluku Saveta Evrope iz 1997. godine.

- Srbija će u pregovorima ići korak po korak, to je sigurno jedno od mnogih pitanja koje stoji pred nama na ovom putu, a svaki će se sigurno i rešiti, jer za tim postoji dobra volja - kažu u Vladi.

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić rekao je za telegraf.rs da će Vlada morati da predloži Parlamentu deklaraciju kojom se osuđuju zločini nad narodom od strane komunističkog režima, a sve zbog evrointegracija zemlje.


- Skupština mora da osudi komunističke zločine tokom njene vladavine posle Drugog svetskog rata, a to će od Srbije tražiti EU, jer su to sve zemlje koje su članice Evropske unije učinile, pa i Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija, Mađarska… - tvrdi Čotrić.


Prema njegovim rečima, sve dok Srbija ne osudi komunističke zločine, njihove konc-logore, progone političkih neistomišljenika i ne proglasi Dan sećanja na žrtve kojih je, kako tvrdi, više od 100.000 neće moći da uđe u EU.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.09.2013. 16:40
Interesantna ova EU. Komunisti su od svog postojanja u Kraljevini Jugoslavije imali samo jedan cilj a to je pobeda nad tzv Velikosrpskim Imperijalizmom i na tom planu su saradjivali i sa ustasama, sve do pred kraj rata. Posto su dosli na vlast nisu imali prepreke to i da sprovedu. Samo jedan od brojnih primera su masovna streljanja cetnika dok su citave ustaske legije primali u svoje redove, poput djavolje legije koja se borila pred Staljingradom a potom predala Rusima. Dakle, trebali bismo da osudimo zlocine koji su vrseni nad nama samima. Reklo bi se da je to samo zato da bi u produzetku, ti nasi lesevi bili pretvoreni u tzv hrvatske, bosnjacke, siptarske. Ne zamerite ako gresim.
Nedelja 15.09.2013. 16:39
Zar mi nismo svesni sta je sve komunizam uradio srbskom rodu I drzavi srbiji da mora evropa da nam kaze da osudimo te krvoloke. Dok ne izbacimo smrad iz "kucu cveca" I ne deportujemo jovu kapicica I njemu slicnim nema nam spasa I napredka u buducnosti.
Nedelja 15.09.2013. 16:38
To ne bi bilo tasko ali puno teze je razumeti a tek ispuniti ugovore sa EU, Koje do sad ni jedna EU zemlja nije ni razumela ni ispunila - a potpisala: Slovenija upravo pruza EU prosjacku ruku:
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online