Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 27.08.2013.
01:11
J. L. Petković - Vesti A

Skandal: Obećaj glas ili sledi otkaz

Gradonačelnik Gračanice, Bojan Stojanović preko posrednika ucenjuje i preti otkazom zaposlenima u toj opštini ukoliko ne popune listu "sigurnih glasova", tvrdi radnik te Opštine koji se obratio "Vestima" i dostavio taj dokument za koji kaže da su on i njegove kolege u obavezi da ga popune ukoliko žele da zadrže posao.

Sve za sigurne glasove: Bojan Stojanović

Na tom papiru na kome piše lista sigurnih glasova za Savez kosovskih Srba - Bojan Stojanović, stoji 15 praznih kolona koje su, prema rečima našeg sagovornika, zaposleni dužni da popune imenima svojih rođaka i prijatelja, ličnim podacima, ali i da ostave podatak u kom su srodstvu.


- Taj papir predsednik opštine deli preko svojih direktora odeljenja i šefova u opštini. Reč je o formularima za prikupljanje glasova, koji se daju zaposlenima, a oni su bukvalno dužni da donesu taj formular sa 15 glasova naših rođaka i prijatelja sa brojevima ličnih karata, naznakom da li je zaposlen ili nije. Taj spisak služi za njihovu ličnu upotrebu u smislu da kontrolišu određeni broj glasova za koji smatraju da je njihov za predstojeće izbore. U slučaju da zaposleni u opštini to ne učine, preti im se otkazom, kaže za "Vesti" radnik te opštine, koji ne želi da mu se pojavi u novinama jer se plaši da ne izgubi posao.
 

Na dve stolice

Gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović (koji je inače u bliskom srodstvu sa Veljkom Odalovićem, generalnim sekretarom Vlade Srbije) nedavno je objavio da će na predstojeće lokalne izbore na Kosovu izaći samostalno, kao građanska inicijativa. Zanimljivo, na sajtu Samostalne liberalne stranke on se i dalje vodi kao zamenik predsednika.

On dodaje da su reakcije zaposlenih različite.
- Neki se plaše da će ostati bez posla, neki su ogorčeni i ne mogu da veruju da se tako nešto dešava uopšte. A bilo kakva primanja vezana za izbore se koriste za zastrašivanje. Plašim se za svoj posao, ali sam želeo da se saznaju velika bruka i sramota - kaže zaposleni u toj opštini.


Iz Opštine Gračanica povodom ovih navoda dali su neodređen odgovor, da je "početak zvanične kampanje za lokalne izbore na Kosovu još uvek dalek", te da su "isuviše zauzeti" da bi se bavili takvim stvarima "jer nas čeka dosta posla na terenu".

Lista sigurnih glasača, suvo zlato na KiM
 


- Mi predstavljamo mehanizam za praktičnu primenu politike koja je u službi svojih građana, bez obzira na bilo kakvu različitost. Stav gospodina Stojanovića je taj da se sve aktivnosti, vezane kako za rad Opštine tako i za politički subjekat koji on predstavlja, implementiraju strogo u i skladu sa administrativnim procedurama i važećim zakonima. Nikakve pretnje i ucene nisu i neće biti model koji će se koristiti u izbornom štabu gospodina Stojanovića . Što se nas tiče, svako ima pravo da bira i bude izabran i mi ćemo se toga držati u ovoj kampanji, odgovoreno je "Vestima" sa zvanične adrese Opštine Gračanica.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.08.2013. 06:42
Strashno u kakvom haosu cemo zavrsiti, sve, zahvaljujuci aktuelnoj politickoj garnituri.
Utorak 27.08.2013. 08:36
Па бар на КиМ није проблем да некога "поједе мрак" ? Другови општинари - колико вас то има кад може да вас уцењује један човек... Или њих 5-6 ? И то, колико видим, не уцењује само вас, него и ваше породице и пријатеље ? И што се жалите ? Радите у општини - значи не радите ништа ? Шта да кажу они Срби који немју ту привилегију а велика су већина ? Коме они да се жале ?
Utorak 27.08.2013. 08:55
Ovo je poslednja prilika srbima na Kosovu, pogotovo onima sa Juga Kosova, da shvate gde zive i skim zive. Teze ce im biti od srpskih janicara nego samih siptara. Ovog puta Kosovo ce im biti izbor a ne sudbina..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online