Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 21.07.2013.
17:54
b92.net A

Da li se Palmi drma stolica u Jagodini?

Od 2004. godine Jagodinom suvereno vlada Jedinstvena Srbija u koaliciji sa SPS-om i PUPS-om. Naprednjaci, međutim, imaju sve više članova u tom gradu, piše b92.net.

Dragan Marković Palma
 

Sednice gradske skupštine koje se završavaju u rekordnom roku, bez rasprava i suprotstavljenih mišljenja - tako se najpribližnije može opisati parlamentarni život u Jagodini. Međutim, dok je u skupštini kojoj predsedava Dragan Marković Palma sve pod kontrolom, u strankama u centru Pomoravlja je uzavrela atmosfera.

Bivši član DSS-a Goran Kostić učlanio se u Srpsku naprednu stranku. Jedan od motiva za promenu dresa, kaže, je to što njegova bivša partija nije iskoristila šansu da iznese promene.

“I Jagodini i Srbiji su potrebne korenite promene u cilju smanjenja korupcije i svega onoga što se prenosi, loša ekonomska situacija i to“, kaže on.

U poslednjih mesec dana naprednjacima koji su u Jagodini u opoziciji prišlo je oko 300 novih članova iz redova SDPS-a, DS-a, DSS-a.

Popularnost Aleksandra Vučića, ali i inertnost ostalih stranaka u tom gradu utiču na priliv novih članova, smatra poverenik SNS-a Nebojša Tatomir.

“Što se tiče Dragana Markovića Palme, on je u Jagodini politički vrlo jak tako da je njega ugroziti vrlo teško i cilj Srpske napredne stranke je da svojim radom, akcijama i projektima, pronađe put do glasača. Kako će to da izgleda za tri godine kada dođe do lokalnih izbora, to ćemo videti“, kaže on.

U DSS-u koji je ostao bez dela članstva, tvrde da ih to ne potresa jer je reč o malom broju ljudi. Kažu da iščekuju izbore koji će pokazati pravu snagu političkih partija.

“Nismo deca, grad je mali, svi se znamo, mnogo je veća priča kad najpopularnija stranka u zemlji ostaje bez odbornika u nekom gradu, nego što je neko iz neke mesne zajednice prešao u neku drugu stranku“, kaže Vladimir Mićović iz DSS-a.

I dok naprednjaci poručuju da će o disciplini i sudbini njihovih odbornika odlučiti centrala, sva tri odbornika Demokratske stranke sami su doneli odluku i prešli u "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića.

Ipak, u DS-u tvrde da i dalje učestvuju u vlasti.

“Mi ćemo nastaviti da participiramo u vlasti bez odbornika, ali kroz gradsko veće. I ne samo kroz gradsko veće, imate više desetina članova Demokratske stranke koji su ili direktori javnih preduzeća i ustanova ili članovi upravnih, sada nadzornih odbora. Ti ljudi nisu nigde prešli“, kaže Aleksandar Janković iz DS-a.

Od 2004. godine Jagodinom suvereno vlada Jedinstvena Srbija u koaliciji sa SPS-om i PUPS-om. U ovom mandatu podršku im daje Demokratska stranka, dok su naprednjaci i DSS u opoziciji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.07.2013. 18:14
Drma mu se stolica itekako, ali u debelom crevu. Pun je toga te mu sve izlazi na usta, kao i svim nasim politicarima.
Nedelja 21.07.2013. 21:34
палма је успешан захваљујући "коалиционом" потенцијалу... јагодинци га хвале - као направио је "чудо" од града... Не знам само како може град да буде "чудо" у трулој држави ? тако својствено за наше људе.... жртвујемо вола за килограм меса....
Nedelja 21.07.2013. 20:41
Koliko sam cuo Jagodince ,bar one koje sam slusao, svi su zadovoljni stanjem u Jagodini. Kazu da je Palma napravio malo cudo od Jagodine i da ga velika vecina gradjana podrzava. Bio sam u gradu nekoliko pu ta i to skoro i u odnosu na istocnu Srbiju ono lepo izgleda. E sad verovatno svi mi placamo po malo za to. Sto se tacnih politickih prilika tice u Jagodini ne deluje mi da je bas rasireno neko veliko nezadovoljstvo ali u svakom slucaju ja sam najnezadovoljniji zbog toga sto se ovako nesto desava. Kao da ne zivimo u istoj drzavi i onaj ko ima blizu poziciju vlasti kupuje svoj politicki status razvojem svoje opstine. Onaj ko to nije u tom delu Srbije vladaju beda ijad a ti su u vecini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online