Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 01.07.2013.
17:42
Beta A

Dežer: Srbi, neće vam biti lak put do EU

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u ponedeljak u Novom Sadu da su prioritetni zadaci koje Srbija treba da ispuni na putu ka Evropskoj uniji vladavina prava, borba protiv kriminala i korupcije, finansiranje medija i poštovanje manjinskih prava.

Vensan Dežer: Pre pet godina napadali ste ambasade po Beogradu, a prošlog petka otvoreni su pregovori Srbije i EU. Nije bilo lako doći dotle
 

Dežer je na skupu "Četiri motora u okviru EU strategije za Dunavski region" u zgradi Vlade Vojvodine rekao da put Srbije ka EU neće biti lak, jer je takva priroda tog procesa, ali je poruka jasna: "EU želi Srbiju u svojim redovima".


"Nije lako se pridužiti EU - to je veoma težak zadatak, postaje sve teže, ne zato što menjamo ciljeve, već zato što učimo na iskustvima. Moramo zainteresovati same građane za to. To je u interesu i vaše zemlje i samih građana", kazao je Dežer.


Dodao je da je za Srbiju dodatan uslov bila normalizacija odnosa sa Prištinom.


"Ko bi mogao zamisliti da će se premijeri Tači i Dačić sastajati na redovnoj osnovi? I to je način na koji EU funkconiše. Predsednik Nikolić je bio u Zagrebu i imao je zvaničan doručak sa hrvatskim predsednikom Josipovićem. I to je način na koji EU funkcioniše", poručio je Dežer.


Dodao je da je potrebno pomirenje u regionu sa mnogo problema nasleđenih iz ratova 1990-ih godina.


"Dosta ostaje da se uradi, ali pre pet godina Beograd je bio na svim TV-stanicama zbog napada na američku, nemačku, hrvatsku ambasadu, a pre dva dana otvoreni su pregovori sa Srbijom. Nije bilo lako doći do toga", rekao je Dežer.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.07.2013. 19:12
Manjinsaka prava? Najveća prava u Evropi manjine imaju u Srbiji, pogledjte samo šta rade Mađari, Crnogorci, Albanci, Bošnjci, Bunjevci, Šokci , Hrvati, Slovaci Ukrjinci, Nemci,Turci, Egipćani, Slovenci, Makedonci, Rumuni, .....imaju već prava od samih Srba
Ponedeljak 01.07.2013. 20:20
Sve mi se čini da od potpisivanja sporazuma, nekako sve ide teže i teže ! Prije je bilo i pohvala i " ohrabrujućih " obećanja, a sada....zapinje ! Dobili su, šta su tražili, pa maske lagano padaju, iako niko od nas ( osim ), nije im nikada ni vjerovao !!
Ponedeljak 01.07.2013. 20:39
Nas gradjane niko nije pitao da li zelimo u EU !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online