Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 29.06.2013.
17:26
Beta A

“Čankove bebe“: Ćosiću, zar se nisi povukao iz javnosti?

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je pisca i bivšeg predsednika SR Jugoslavije Dobricu Ćosića da se drži obećanja datog početkom maja, kada je rekao da se povlači iz javnosti i da više neće davati izjave, niti komentarisati zbivanja na političkoj sceni Srbije.

Na meti omladinaca: Dobrica Ćosić
 

U reagovanju na Ćosićevu izjavu da je sporazum Beograda i Prištine zapravo "poraz državne i nacionalne politike", Omladina LSV je poručila da je Ćosić rekao šta je imao i da je poznato sve što bi on imao da kaže.


"Našu mladost i živote naših roditelja taj isti Ćosić je upropastio svojim porukama. Ćosić je u svojim izjavama pre nekoliko godina otišao dotle da je Albance nazvao moralnim talogom, pa je sada normalno da bude razočaran idejom o normalizaciji odnosa", ocenila je Omladina LSV u saopštenju.


Podmladak LSV poručio je i mitropolitu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohiju da prestane sa komentarima političkih zbivanja, jer je i on rekao sve što je imao da kaže.


"Logično je i da Amfilohije, koji je pre mesec dana na mitingu služio liturgiju za upokojenje vlade, sada kaže da Evropa 'atakuje na dostojanstvo srpskog naroda' i da to što je EU, upravo na Vidovdan, odlučila o otvaranju pregovora sa Srbijom, predstavlja 'nastavak svega što se s nama događalo posle 1389. godine', odnosno 'nastavak robovanja'", navodi se u saopštenju.


Ocenjuje se da je logično da ljudi poput Ćosića i Radovića sada budu razočarani svime što Srbiju udaljava od ksenofobije, ratova i podela, i što ne tera mlade na front ili u emigraciju.


"Zato apelujemo na obojicu da nas više sve ostave na miru sa svojim porukama", poručila je omladina LSV.

POVEZANE VESTI

Subota 29.06.2013. 18:10
To je tragedija nase danasnjice Da oni koji bi trebali da zacute su najglasniji- Separatisti puni netolerancije, iskkljucivosti, nicim opravdane prepotencije i antisrptva se javljaju na svaki glas koji se cuje u korist opstanka SRPSKOG Naroda na ovim prostorima. Njihova drskost nema granica, Sto pokazuje i ovaj atak na kandidata za Nobelovu nagradi i jednog od najvecih zivih pisaca sa ovih prostora. Nece vam uspeti taj huskacki i antisrpski bunt. Kad-tad ce te se izgubiti u anonimitetima prolaznosti kao i vas poglavica .....koji sedi. Izvinjavam se svim Indijanskim plemenima, koje nisam imala nameru da uvredim.
Subota 29.06.2013. 20:35
Grupa narkosa, i oni bi da budu doušnici DB-a kao gazda Čanak
Subota 29.06.2013. 17:58
Cini mi se da ovom cilcu nije bilo dosta da nam bude tatko na naciju? Dosta nam se nakecao, dok je bio mlad, pa bi sada i po stare dane? E Srbijo bez sljiva????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online