Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 19.06.2013.
13:35
RTS A

Plene imovinu zbog neplaćenog parkinga

Vozačima koji nisu plaćali doplatnu ili dnevnu kartu za parking, "Parking servis" širom Srbije oduzima imovinu ili deo plate.

Neki nakupili dug od nekoliko hiljada evra
 

Dejan Ristić, vlasnik "renta kar" agencije, saznao je da ima dug u "Parking servisu", kada mu je posle godinu dana stigla opomena. Tada više nije mogao da pronađe one koji su iznajmljivali vozila njegove agencije i napravili dug od nekoliko stotina evra. Odlučio je da se žali, ali je na sudu izgubio.

"Parnica je pokrenuta. Žalio sam se na to, proces je trajao dve godine. Na kraju sam izgubio, onda je predmet išao Apelacionom sudu i tu je izgubljeno i na kraju plaćanje", rekao je Ristić.

Glava još više boli vozača iz Niša koji "Parking servisu" duguje čak 8.000 evra jer godinama nije plaćao ni doplatne ni dnevne parking karte. Zaplenili su mu automobil.

"Postoji još par dužnika sa dugovanjima između 300 i 500.000 i naravno da su i oni procesuirani. Dobrovoljno se naplati negde između 30 i 35 odsto, sve ostalo se šalje na prinudnu naplatu", rekao je Igor Vojnović iz "Parking servisa" u Nišu.

Vozači koji su se parkirali u zoni, a to nisu platili ili nisu pomerili vozilo pošto im je plaćeno vreme parkinga isteklo dobijali su doplatnu, a danas dnevnu kartu od 1.870 dinara. Za "Parking servis" to automatski znači da se mesto zakupljuje na 24 časa, a za vozače da su kažnjeni.

"Svi koji su dobijali te doplatne nekadašnje karte, odnosno oni koji su dobili dnevne moraju da plate svoja dugovanja i tu jednostavno ne postoji ništa sporno ni u samoj odluci Ustavnog suda", rekao je Branko Arsenijević iz "Parking servisa" u Beogradu.

U većini slučajeva Ustavni sud zaključuje da doplatne karte nisu ni ustavne ni neustavne. Rešenja koja nisu bila na strani vozača pronađena su izmenama osporavanih odluka o javnim parkiralištima i Zakona o komunalnim delatnostima. Tako su doplatne karte ukinute i zamenjene dnevnom kartom. Pravnici procenjuju da oni koji su već platili Parking servisu teško mogu da vrate novac. Oni koji nisu, imaju argumente.

Advokat Aleksandar Radivojević rekao je da "Parking servis" dostavlja nekakvu kartu u nekom celofanu na brisač automobila i to računa kao urednu dostavu.

"Zakon kaže to nije uredna dostava, uredna dostava je kada vi potpišete dostavnicu i kada postoji dokaz da ste obavešteni oko toga da je primljena opomena", naveo je Radivojević.

Od ove godine predmeti "Parking servisa" umesto na sudu završavaju u rukama privatnih izvršitelja. Predsednik Komore izvršitelja Mihailo Dragović rekao je da je "Parking servis" u obavezi da opomene dužnike za koje planira da podnese predlog za izvršenje.

Borba sa "Parking servisom" ipak nije unapred izgubljena, tvrde pravnici. Samo ne rizikujete da neplaćanjem dnevnih karata ostanete bez svog vozila.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.06.2013. 14:50
Počela je otimačina....! Hoćete u EU, tamo se i zrak šta udišeš naplaćuje !
Ponedeljak 14.07.2014. 22:48
Zamislite da je moguće da prekršaj učini neko sa vašim vozilom i da se to pripisuje vlasniku vozila iako nepostoji dokaz ko je upravljao vozilom u trenutku prekršaja.Zakonodavca nezanima ko je prekršio zakon već vlasnik vozila .Sumanut način otimanja para ali tako nam i treba kada smo zadnji put izašli na ulicu 2000te kada su nas amerikanci nahuškali protiv Miloševića a posle samo ćutali i trpili teror sopstvene držvave i ekonomsku propast koju nam vlast sadašnja i prošla donela i donosi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online