Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.06.2013.
11:23
RTS A

"Izbori ne zavise od PUPS-a"

Eventualno raspisivanje vanrednih izbora ne zavisi od PUPS-a, već od najjače političke opcije u zemlji. Mi smo na njih spremni. Što se tiče rekonstrukcije, nju shvatam kao izvođenje odgovornosti da svako u toj vladi ili javnom preduzeću stavi rezultat svog rada na sto, da on bude podložan oceni javnosti, rekao je zamenik predsednika te stranke Milan Krkobabić. Krkobabić je istakao da se zalaže za rekonstrukciju vlade koja bi podrazumevala "izvođenje odgovornosti", kako bi se videlo šta je rezultat nečijeg rada.

"Dajem podršku Aleksandru Vučiću koji, pretpostavljam, vidi rekonstrukciju kao izvođenje odgovornosti do kraja"
 

"Dajem podršku prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, koji pretpostavljam na taj način vidi rekonstrukciju vlade - ne da bi se neko oslobodio jednog, drugog, trećeg, četvrtog ministra, već izvođenje odgovornosti do kraja", rekao je Milan Krkobabić.

Na pitanje da li su ipak potrebne i neke kadrovske promene u vladi, funkcioner PUPS-a je odgovorio da "kada se izvede odgovornost do kraja i utvrdi da li je neko svoje zadatke odradio ili nije, onda mogu da sledi i kadrovske promene".

Na pitanje kako ocenjuje rad ministra rada Jovana Krkobabića, predsednika PUPS-a, u situaciji kada raste broj građana koji su socijalni slučajevi, Milan Krkobabić kaže da to ministarstvo ne stvara socijalne slučajeve, već da oni nastaju kada se gase radna mesta, a da je Ministarstvo tu da "gasi požar".

"Ovo ministarstvo gasi požar i ima zadatak da te ljude zbrine, i opšta ocena svih je da Jovan Krkobabić to radi sjajno", rekao je zamenik predsednika PUPS.

Da li će biti vanrednih izbora?

Govoreći o ekonomskoj situaciji u zemlji, on je naglasio da je ekonomija "oblast koja ne štima", kao i da je iluzorno očekivati da neko "za pola sata" reši probleme, budući da to zahteva učešće svih aktera, i sindikata, i menadžera, i političkih aktera. On navodi da je koncept penzijsko-invalidskog osiguranja 20-og veka, koji je podrazumevao da na jednog penzionera treba da rade četiri zaposlena, u Srbiji nemoguć i nikada više neće biti moguć.

"Ako imamo 1,7 miliona penzionera puta četiri, pa mi nemamo toliko stanovništva pod uslovom i da nam tek novorođeno dete radi - taj koncept je iza nas", rekao je Krkobabić, navodeći da pitanje penzija nije ekonomsko i da to znaju penzioneri i u Srbiji, ali i u Grčkoj, Španiji, Portugalu. Zato što ekonomski ne može da bude isplaćeno, ističe, ne možete ostaviti ljude bez egzistencije.

Krkobabić je ponovio da su "penzije zaštićene" i upitao "ko je to ko sme da ostavi 1,7 miliona ljudi da ne prime jednu, dve ili tri penzije".

Podsećajući da se MMF pre nekoliko dana Grcima izvinio za loš recept za izlazak iz krize u vidu štednje, Krkobabić je upitao "hoćemo li mi da sačekamo da se kroz tri ili četiri godine neko nama izvini i kaže Srbi, pogrešili smo u konceptu".

POVEZANE VESTI

Utorak 11.06.2013. 12:48
Katastrofa, ko je danas ministar, premijer, predsednik.....nije ni cudo sta se desava!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online