Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 07.06.2013.
12:15
D. Dekić - Vesti A

Milka Forcan nova ministarka privrede?

Eventualni dolazak Milke Forcan, bivše Miškovićeve najbliže saradnice, na čelo Vladinog resora privrede koji vodi Mlađan Dinkić, ne bi poremetio odnose u vladajućoj koaliciji. Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne demantuju mogućnost da se Dinkiću oduzme privreda i da mu ostanu finansije, ali tvrde da razgovora o tome nije bilo.

URS: Nije bilo razgovora na tu temu. Videćemo da li će ih biti
 

Portparol URS-a Marko Selaković kaže za "Vesti" da o takvom scenariju nije bilo reči između koalicionih partnera.
- Videćemo da li će tih razgovora biti. Mi nismo buregdžije da delimo na polovine i četvrtine - bio je kratak Selaković.


Prema pisanju medija bliskih SNS-u, Dinkić je na meti kriminalističke policije zbog privatizacije Nacionalne štedionice i ustupanja i prodaje bankama koje su bile u vlasništvu Miškovića prostora Zavoda za obračun i plaćanje. U vreme formiranja vlasti, uveliko se govorkalo da je Mišković pomogao Dinkiću da uđe u vladu, iako od 16 poslanika URS nije zavisilo formiranje vlasti.


Ukoliko Dinkić bude morao da se odrekne privrede, odnosi u vlasti, prema mišljenju analitičara Dragoljuba Anđelkovića, neće biti narušeni.

Poeni kod Vučića

Za mesto u vladi Forcanku navodno kvalifikuju uspešni poslovni rezultati u Delta holdingu gde je bila od 1992. do 2008, ali i dobre veze sa Briselom. Poene kod Vučića zaradila je pomažući u razrešenju odnosa kod privatizacije putarskih preduzeća za koje se tereti Mišković.

- Dinkić nema mogućnosti da se odupre jer je mu je prioritet da ostane u Vladi i na političkoj sceni, budući da je mala verovatnoća da bi na narednim izborima prešao cenzus za ulazak u parlament- kaže Anđelković, koji ukazuje da je inače spoj ekonomije i finansija u istom resoru i Dinkićevim rukama načelno neprirodan jer, kako objašnjava, finansije daju novac, a ekonomija ga troši.


- To je kao da neko u isti koš stavlja tužilaštvo i sudstvo - objašnjava on.


O Milki Forcan i njenim vezama s političarima se dosta toga čulo. U vreme vlasti DS-DSS, 2007, došla je na čelo Vladinog Saveta za promociju države čije je osnivanje inicirao Koštuničin ministar privrede Predrag Bubalo. Tokom vladavine demokrata govorilo se o dobrim vezama Forcanke i Tadića. Po dolasku naprednjaka na vlast, kao kadar SNS-a Forcanka postaje član UO Narodnog pozorišta.

Predstavljena je kao direktorka firme Form komjunikejšn koja je u vlasništvu of-šor kompanije registrovane u američkom Delaveru. Takva vrsta "reciklaže kadrova", prema rečima Anđelkovića, za Srbiju nije neuobičajena.
- Njeno postavljenje, iako ne bi bilo začuđujuće, ipak ne bi baš bilo ni prirodno - zaključio je on.
 

Mišković tražio bolnicu

Vlasnik Delte Miroslav Mišković, koji je skoro pola godine u zatvoru, juče se požalio na jake bolove u grudima i zatražio da bude smešten na VMA. Njegov zahtev je odbijen jer tužilaštvo sumnja da folira, pa su ga specijalisti VMA pregledali u zatvoru. Miškoviću pritvor ističe 9. juna, ali s obzirom na to da je protiv njega podignuta optužnica, može mu ponovo biti produžen.

POVEZANE VESTI

Petak 07.06.2013. 15:19
Ova je ofarbana svim bojama.
Petak 07.06.2013. 13:47
Ne znamo mi koliko je ona "dobra" za tu funkciju
Subota 08.06.2013. 19:01
O, ona zna "znanje", sigurno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online