Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 04.06.2013.
13:24
021 A

Miroslav Ilić kriv za posečen park?

Prvo smo imali vest da je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić obećao opštini Aleksandrovac milione za asfaltiranje ulica i puteva ako organizuju koncert njegove prijateljice Ane Bekute. Sada nam stiže vest iz Čuruga da je lokalna vlast posekla park ispred lokalne crkve, navodno zbog najavljenog koncerta folk pevača Miroslava Ilića za seosku slavu, Spasovdan, piše portal 021.

Pevaće u Čurugu za seosku slavu pa isekli park da ima mesta za binu?
 

"Park je uspeo da preživi Drugi svetski rat, ali ne i političare iz žabaljske opštine. Napravili su prazan prostor ispred crkve, popločali ga betonom i najavili koncert Miroslava Ilića", rekao je za portal 021 jedan Čuružanin, koji je želeo da ostane anoniman.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić demantuje da su stabla pala zbog Ilićevog koncerta i dodaje da je projekat uređenja platoa pripremljen uz saglasnost opštinske uprave i odeljenja za urbanizam. Božić kaže da je park posečen jer je bio, kako navodi, "ruglo".

"Tu su nekada izviđači, s obzirom da je Čurug bio poznat i po izviđačima i dolasku izviđača iz ostalih mesta, svake godine za 1. maj sadili po neko drvo, bez plana, bez projekta i, naravno, to se na kraju pretvorilo u stvarno jedno ruglo ispred crkve. Godinama se nije moglo prolaziti kroz taj park", kaže Božić, koji tvrdi da lokalna samouprava nikada ne radi bez konsultacije sa građanima.

Kilometar asfalta za Bekutin koncert

- S obzirom da su legitimni predstavnici građana Čuruga u savetu mesne zajednice izabrani na izborima prošle godine 5. avgusta naravno da oni mogu donositi odluke u ime građana Čuruga i naravno funkcioneri lokalne vlasti u opštini Žabalj", tvrdi Bož

Prema njegovim rečima, za ovaj posao nije bio neophodan paraf Zavoda za zaštitu prirode, jer se porušena stabla ne nalaze na listi zaštićenih vrsta.

Utorak 04.06.2013. 13:54
Stoka koja drsko peljesi divne drvorede i stoletne parkove nema prepreke u svom delanju i nesmetano cine neprocenjivu stetu. Ove stetocine sada rade po pravilima - iza svake pljacke stoji potpis nadleznog inspektora ili nekog drugog organa a sada vidimo da su obrazlozenja koa sto je koncert M. Ilica, alergije i sl. samo silovanje inteligencije gradjana i drsko ruganje, istina je da neko dobro zaradjuje na kubicima dobre hrastovine, jasena i platana. Gori okupator jos nije bio na ovim prostorima
Utorak 04.06.2013. 22:35
Kreteni bre...pacijenti...nigde prosli niste da vidite kako se u svetu cuvaju parkovi i neguju....ovde gde sam ja park je sveto mesto, ni opusak od cigare se ne baca...cvece niko ne gazi sve se neguje ulepsava...Zar nije bilo zdravije da sredite taj park oazu zdravlja nego da pravite koncertno mesto...Tu ce vam Ilic pevati o lepim selima Sumadije a vi vase mesto unakaziste...sramota...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online