Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 02.06.2013.
16:01
Srna A

Selaković: Da Srbi na Kosovu ostanu i opstanu

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković izjavio je u nedelju u Štrpcu da je cilj Srbije da se stvore svi neophodni uslovi za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Nikola Selaković (u prvom planu) tokom posete Kosovu i Metohiji
 

"Naš je cilj da stvorimo neophodne uslove potrebne za ostanak i opstanak Srba, da imaju organe kojima se mogu obratiti za zaštitu svojih prava", rekao je Selaković.


On je posle sastanka sa radnicima pravosuđa Prizrenskog okruga istakao da su imali prijateljske razgovore i da je jasno da postoji razumevanje jer je cilj "da se time što se ništa neće kriti od naroda problemi lakše i zajednički rešavaju".


Selaković je posle dvodnevne posete Kosovu i Metohiji zaključio "da u svemu moramo da nastupamo zajednički i jedinstveno".


"Vladi Srbije i Ministartsvu pravde neophodan je i glas naših službenika i pravosudnih funkcionera sa Kosova i Metohije. O svemu ćemo se ubuduće konsultovati i međusobno obaveštavati i odlučivati kakve korake preduzimati", ponovio je Selaković stav iznesen posle sastanaka održanih u subotu u Kosovskoj Mitrovici, Ranilugu i Gračanici.


Selaković i direktor Kancelarije Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, otputovali su, u pratnji Kosovske policije, iz Štrpca u Visoke Dečane, čime završavaju dvodnevnu posetu Kosmetu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.06.2013. 16:10
nikad nisu uslovi bili dobri! od pocetka 2. sv rata pa do danas , sloba je dao neku nadu 90tih., koja se istobila, a ovi od 2000 pa naovamo prodaju samo maglu, ostaje samo nada da ce osiromaseni uranium da odradi svoj posao. za to treba mu vremena i njemu dati sansu ,a za to vreme , skloniti svoje stanovnistvo ... i ne prihvatiti siptarske institucije
Nedelja 02.06.2013. 18:47
Преговори које Нови Зеланд води са Русијом и другим земљама Царинског савеза (Белорусијом и Казахстаном) о увођењу зоне слободне трговине прелазе у практичну раван. Према подацима Федералне службе за ветеринарску и фитосанитарну контролу („Росселхознадзор“), 13. марта су завршене консултације са представницима амбасаде Новог Зеланда у Москви о укључивању новозеландских предузећа испоручилаца меса и млека у регистар предузећа која имају право да испоручују своје производе у Русију и у целокупан регион Царинске уније.Ова питања би требало да буду дефинитивно решена за време посете руководства ветеринарске службе Новог Зеланда Москви. Разговараће се и о усклађивању ветеринарских сертификата.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online