Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 15.05.2013.
15:44
Vesti A

Raseljeni podržavaju komentare Amfilohija

Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije, primio je danas u Budvi delegaciju Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, koji su mu preneli poruku podrške za stavove izrečene povodom potpisivanja Briselskog sporazuma za koje navode da su ''iz srca i duše nas poskitanih Srba i Crnogoraca sa Kosova i Metohije, čija se reč do sada nije često čula''.

Delegaciju raseljenih kosmetskih Srba predvodili su Goran Ćetković i Milenko Jovanović. Oni su iskazali zahvalnost mitropolitu na dostojnom i viteškom čuvanju pećkoga trona u najtežim vremenima po srpski narod na Kosmetu.

Amfilohije sa predstavnicima Saveza Udruženja raseljenih Kosova i Metohije


U zajedničkom saopštenju za javnost Saveza udruženja raseljenih iz Srbije i Saveza iz Crne Gore, izdatom posle sastanka , krovne raseljeničke asocijacije podsjećaju na požrtvovano zauzimanje mitropolita Amfilohije za spas naroda na Kosmetu, ističući njegove zasluge u skupljanju posmrtnih ostataka ''po urvinama, livadama i štalama Metohije“, diplomatske misije prema KFOR-u na uspostavljanju bezbedne komunikacije prognanih sa zavičajem i svih drugih pregnuća i akcija te ratne i poratne 1999. godine.


''Podsetimo se ko je bio sa nama dok su nas izbacivali na ulicu iz kolektivnih centara širom Crne Gore, mahom vlasništva sindikata preduzeća iz Srbije i ko je sa nama provodio noći neizvesnosti, patnje i poniženja. Ko je u takvim trenucima prevlačio gudalom preko gusala, krepeći i hrabreći naše sunevoljnike okupljenih oko upaljenih čergarskih vatri, poslednjih u modernoj civilizaciji? Ko je tada našu decu umirivao, darivao i tešio pod beskrovnim staništima? Ko nam je pokazivao Hristovo lice, dok je svojim suzama otirao naše, po tuđim selima i gradovima“, navodi se u saopštenju.
 

Predstavnici raseljenih obavestili su mitropolita Amfilohija da staju uz svog vladiku, kao što je on stao uz njih: ''bezrezervno i odsudno, blagosiljajući mu izgovoreno i duboko verujući u pravdoljublje i istinoljublje Njegove očinske reči''.


''Čak i po, već plaćenu, cenu izostanka brige o našoj sudbini iz 'vladine vizije', a u cilju zaloga svojoj deci da se i dalje mere prema idealu slobode i hrišćanske pravde, kojem nas uči Mitropolit Amfilohije. I uz hrišćansku nadu da će i po nama zbog ovih reči padati kamenje gomile, kojom se obasipa naš cetinjski pastir'', navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.05.2013. 16:45
Dijaspora je najvaznija zila kucavica zemlje Srbije, jer se vecina nasih u rasejanju snasla, zato se ni Demokratska stranka, a ni ova porazavajuca kolacija SNS-SPS i ostali ne zalaze da dijaspora glasa na izborima u Srbji, jer je ocigledno da ne moze da kontrolise dijasporu , kao sirotinju na izborima u Srbji. Ali postoje nove partije koje se zalazu da dijaspora glasa u punom formatu npr NOPO , *nijedan od ponudjenih odgovora. Srpsku napredn stranku , moramo da odmah skidamo jer ovo je sa Kosovom teke pocetak kraja, najgore vlasti u Srbji od pocetka parlamentarne demokratije.
Sreda 15.05.2013. 17:23
Ma problem je sto mi kao biramo nasu vlast ,a u stvari nama se instalira vlast po meri zapadnih sluzbi ,tako da jedno pricaju u opoziciji,a drugo kad su na vlasti.Svi su ucenjeni ,ko god je na vlasti!Tako da se samo dragom Bogu pomolimo i podrzimo nase vladike da nam se skinu sa grbace svetski lihvari,da nam vise "ne pomazu".
Sreda 15.05.2013. 17:29
...kada se preosvesceni vladika Artemije trebalo pezionise/racinu raso-prizreskoj eparhije, onda im je vladika Amfilohije bio Ok,sad su protiv njega (zato stomu) sveti duh nije dozvolio da bude protiv svoje ,,po Hristu stado"...kosovoje je kolevka vere i kulture srbinova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online