Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 10.05.2013.
13:20
Beta A

Protest podrške Srbima sa severa KiM

Intoniranjem himne Srbije, pred nekoliko hiljada ljudi u centru Beograda, nešto pre 13 sati počeo je miting koji su organizovale četiri opštine sa severa Kosova, čiji se predstavnici protive sporazumu o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Ristić: Vlast prodaje Kosovo

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić optužio je vlast da je "namerila da proda Kosovo i srpski narod" u Pokrajini. Ristić je kazao da se vlast u Beogradu sa kosovskim Srbima ne može dogovarati o "izdaji Kosova, već samo o njegovoj odbrani". On je pozvao sve partije i udruženja koji su protiv sporazuma s Prištinom da ponovo na Vidovdan 28. juna dođu u Beograd. Ristić je kazao da za Srbe nije prihvatljivo da sklapaju brakove pred matičarem Hašima Tačija, da srpske sudije polažu zakletvu pred Jahjagom i da zato neće pristati na sporazum koji to predviđa. Ristić je na kraju obraćanja kazao da kosovski Srbi "nisu kosovski junaci kako ih zovu oni koji im žele dobro", ali ni kriminalci i profiteri kako žele da ih predstave neki u Beogradu, već "obični Srbi koji su napadnuti, i koji moraju da se brane".

Na bini, na kojoj je ispisan slogan protesta "Ostajemo u Srbiji", nalaze se mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije, predsednici opština sa severa Kosova, rok-muzičar Bora Đorđević, nekadašnji košarkaški reprezentativac i sadašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, kao i profesor prava Kosta Čavoški.

Kao govornici su najavljeni po jedan predstavnik Srba sa severa i iz centralnog Kosova, kao i jedan student univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Među učesnicima protesta su i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, kao i funkcioneri i poslanici te stranke, koji zbog mitinga ne učestvuju u današnjoj sednici Skupštine Srbije.

Demonstranti su na Trg Republike došli u organizovanim kolonama, zbog čega je na nekoliko mesta zatvoren saobraćaj.

Oni nose zastave Srbije, zastave DŠ-a i pokreta "Naši".

Uzvikivali su "Izdaja" i parole protiv najviših funkcionera Srbije, protiveći se sporazumu sa Kosovom.

POVEZANE VESTI

Petak 10.05.2013. 14:29
Sestre i braco sa Kosmeta..Gde vam je bila pamet pre samo godinu dana kada ste masovno glasali za ovu trojicu ? Jedan izdao kuma i politickog oca a sva trojica izdali politicke oceve ? Svi se vec u opziciji nahapali nekretnina po beogradistanu i kesha po koferima i stranim bankama (direktno uplacen za razbijanje SRS). Kako ste poverovali da ce vama ova trojica doneti nesto dobro ? Kada ce Srbi u Srbiji da ukapiraju da se SAMO pitaju kada glasaju i da je posle toga sledeca sansa tek za 4 duuuuuugeee godine ? Svi nesto kukaju a kad dodju izbori, rts,bljic,kurir,b52 itd im isperu mozak i prevare ih..i tako 70god. Pa kako da vas ja zalim kad sami sebe ne zalite ?
Petak 10.05.2013. 14:42
Al ova trojica u stvari stvarno imaju šiptarske glave...!!! SRBIJA !!!!!!!!!!!!!!!
Petak 10.05.2013. 16:10
Balijski portal takođe javlja o ovom skupu, pod naslovom "Srbi s Kosova sa četničkim obilježjima u Beogradu poručili: Ostajemo u Srbiji". To što se na slikama koje su dali ne vidi ni jedno jedino četničko obilježje, već isključivo zvanične zastave Srbije, par ikona, Karađorđeva slika i jedna anarhistička (ljevičarska) crno- crvena zastava, to ih ne brine previše. Nije im se to omaklo. Juče su proglasili dan Zlatnih ljiljana na svjetski dan pobjede nad fašizmom, jer su se, je li, i ljiljani borili protiv fašizma!? Pa ti kleči, grobaru, kleknem ti ga. Ta pamet svakako nije za dvije noge. Samo ti klekni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online