Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 05.05.2013.
10:00
RTS A

Vučić: Stižu novi avioni

Uskršnje jutro ministar odbrane Aleksandar Vučić proveo u selu Zuce kod Beograda sa pripadnicima 250. raketne brigade. Vučić najavio nabavku novog oružja i oruđa za Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušnu odbranu, prenosi RTS.

Vučić je rekao da očekuje unapređe prvo kod lovačke avijacije, a zatim i nabavku novih sistema za protivvazdušnu odbranu.

"Biće dobrih vesti uskoro i mislim da ćemo posle 20 i više godina dobiti nove vazduhoplove najmodernijeg tipa", rekao je ministar odbrane i naglasio da je za Srbiju veoma važno da u najskorije vreme obezbedi sigurno nebo.

Vučić je napomenu da je, što se kopnene vojske tiče, u regionu teško naći onoga ko može da se meri sa Vojskom Srbije.

Na pitanje novinara kako će se nabaviti sredstva za modernizaciju oružanih snaga, Vučić je odgovorio da je i inače prioritet Srbije u budućem periodu, pored rešavanja političkih problema, pre svega ekonomski razvoj i da će se pronaći najbolji mogući aranžman i modus za nabavku novih oružja i oruđa.

Ministar je ponovio da je Srbija posvećena miru, da želi da sarađuje sa svima u svetu, a da vojska treba da bude odvraćajuću faktor za svakog ko bi eventualno hteo da ugrozi našu zemlju.

Vučić je u kasarni "Major Dragutin Gavrilović" u Zucama prisustvovao i pokaznoj vežbi dežurne raketne baterije, a od pripadnika jedinice kao poklon dobio je maketu rakete "dvina", koja je bila prvi raketni sistem kojim je Jugoslavija bila naoružana.

"Zahvalan sam što svaki dan čuvate zemlju i što ste hrabrost bezbroj puta dokazali. Ponosan sam što je 250. brigada herojska brigada i što nas čuvate, a želim vam čisto nebo i više i bolje oružje i oruđe", rekao je Vučić na uskršnjem doručku.

Pokaznoj vežbi prisustvovali su načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i komandant 250. raketne brigade, brigadni general Duško Žarković, koji je ministru odbrane predao raport i upoznao ga sa istorijatom jedinice.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.05.2013. 10:13
Obzirom da je Srbija sve manja i manja pod njihovim vodjstvom, zar nije pametnije iznajmiti NATO, kao Slovenija recimo, da nadgleda vazdusni prostor. Ovako cim taj avion uzleti, odmah je preleteo granicu, a to predstavlja ozbiljan prekrsaj. A sto se para tice, pa bice ih, bice naravno, eto kupice i njih njegov prijatelj seik, od kusura za sokolove i trkacke konje, koji ce mirno da pasu pored tih aviona na (za)kupljenim livadama.
Nedelja 05.05.2013. 10:04
К`о да је кренуо на параду поноса...
Nedelja 05.05.2013. 10:33
da mi je samo znati, što će ti, ti nemaš neprijatelja, uvuko si se zapadu i tačiju, ti se možeš braniti samo od svog naroda...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online