Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 12.04.2013.
17:32
Beta A

Hiljade Vojvođana došlo pred Banovinu

Intoniranjem državne himne "Bože pravde" u Novom Sadu je počeo miting "Stop razbijanju Srbije" na kome su predstavnici opozicionih partija u Skupštini Vojvodine zatražili raspisivanje "vanrednih" pokrajinskih izbora. Oni su pred oko 5.000 građana zatražili i ostavku pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, koga su nazivali separatistom i u govorima ga optuživali za finansijske malverzacije.

Govornici su zatražili i povlačenje Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava, koji je prethodno Skupštini Vojvodine uputila Vlada Vojvodine.

"Ako se oglušite o naše zahteve, eto nas ovde ponovo, u još većem broju, pa ćemo se malo duže zadržati pa ćemo dočekati vanredne izbore", poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke.


Skup je završen bez incidenata, a procenjuje se da se ispred Vlade Vojvodine skupilo oko 30.000 ljudi.

Ispred zgrade Vlade Vojvodine, koju u Novom Sadu zove Banovina, postavljena je bila bina na kojoj je velika srpska zastava sa državnim grbom, na kojoj piše "Vojvodina Srbija".

Atmosfera je pred početak skupa bila mirna, a sa razglasa sa puštala muzika. Građani su nosili mahom stranačke zastave kao i zastave sa državnim simbolima Srbije. Tu su bile i zastave Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Pokreta socijalista.

Primećen je i transparent na kojem je rukom, plavim ćirilićnim slovima ispisano "Dole Vojvodina", a pored toga su nacrtana četiri ocila. Primećena je i jedna crna zastava na kojoj piše "Sloboda ili smrt".

Kod zgrada Skupštine i Vlade Vojvodine, koje se nalaze u centru Novog Sada, bilo je pojačano policijsko obezbeđenje, kao i na još nekoliko punktova u gradu, izmejduostalog i kod Radio-televizije Vojvodine.

U više delova grada parkirani su autobusi sa registarskim oznakama iz Vojvodine, ali i iz drugih delova Srbije. Najviše autobusa je sa plakatima sa likom predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 17:44
КОСОВО-ВОЈВОДИНА-СРБИЈА СРБИЈА-РЕП. СРПСКА- МАЈКА РУСИЈА
Petak 12.04.2013. 17:58
КАКО МОЖЕ ДРЖАВА ДА ЈАЧА И НАПРЕДУЈЕ КАД ЈЕ ОВАКВИ ОЛОШИ КАО ШТО ЈЕ ПАЈТИЋ ЈЕДУ ИЗ КОРЕНА, УСМЕСТО ДА СЕ УДРУЖУЈЕМО ДА БИ БИЛИ ЈАЧИ МИ БИ ДА СЕ ДЕЛИМО !!!
Subota 13.04.2013. 07:20
ja živim u Vojvodini, ali ne znam koja je bila svrha tog "istorijskog" okupljanja. Ne znaju ni u komšiluku. Shvatilo se samo da SNS hoće da vlada umesto Pajtića. Opštinski odbori SNS-a su organizovali autobuse, skupljali građane, a najviše ih je bilo koji i nisu sa teritorije Vojvodine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online