Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 05.04.2013.
14:11
Beta A

Vulin: Insistiramo na bezbednosti Srba

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin obećao je da će država "učiniti sve da život Srbima na Kosovu i Metohiji učini mogućim i pravednijim" i naglasio da to nije moguće "bez čvrste volje međunarodne zajednice".

Aleksandar Vulin: Šta god da se desi bezbednost je najvažnija
 

"Bez obzira da li će pregovori u Briselu biti nastavljeni i da li će uspeti, mi ćemo uvek prvo insistirati na pitanju bezbednosti za naše ljude", rekao je Vulin u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice.

Ocenio je da ni za Srbiju, ni za Srbe na Kosovu nije prihvatljivo da se menja nacionalni sastav stanovništva.

"Nije nikakav problem da se u svoje kuće vrate oni koji su tu živeli, naići će na dobrodošlicu. Mi to tražimo za Srbe, pa kako bismo mogli da to uskratimo Albancima koji su se raselili", rekao je Vulin.

Mđutim, "potpuno je neprihvatljivo ono što rade vlasti u Prištini – menjaju etničku strukturu i dovode ljude koji nisu nikada živeli" u Suvom Dolu.

Vulin je žitelje Suvog Dola obavestio da je predloženo da se formira "mešovita komisija koju će činiti UNMIK, UNHCR, predstavnici lokalne samouprave i predstavnici albanske zajednice iz sela, koji će odlučivati ko može da se naseli, jer oni znaju ko je u selu živeo pre 1999. godine".

Kao pozitivan primer naveo je da su se u opštinu Zvečan doselile četiri albanske porodice i dobile dozvole za izgradnju kuća, a još osam je u proceduri.

Povodom toga što Policije Kosova oduzima registarske tablice i lična dokumenta koja je izdao MUP Srbije, Vulin je rekao da je o tome obavestio UNMIK i EULEKS i da čeka odgovor.

"Ne postoji pravni okvir za takvo ponašanje, i mi ćemo, svim raspoloživim sredstvima, vršiti pritisak da se to ponašanje prekine i da se počinioci kazne", rekao je on i najavio da će se popodne sastati sa šefom UNMIK-a za sever Kosova.

"Vlada Republike Srbije je uz svoj narod i ne mislimo da radimo bilo šta što naš narod neće prihvatiti i što može da mu čini zlo", rekao je Vulin i pozvao Srbe u Suvom Dolu da ostanu u svom selu.

POVEZANE VESTI

Petak 05.04.2013. 14:50
Он ће инсистирати!! По Резолуцији 1244 имамо право на 1000 својих војника и полицајаца! Што не инсистираш на то?!! Па ако други поштују оно што су сами донели, они ће доћи на Косово и Метохију!
Petak 05.04.2013. 14:29
Од почетка 90-тих смо били наивни , одрекли смо се права гласа у УН и тако редом ...
Petak 05.04.2013. 16:53
Ne budali više o toj medjunarodnoj zajednici, kaja se sastoji od 3-4 države ! Jedino one vrše pritisak na Srbiju i okupiraju je ! Učestale su izjave razno raznih varalica na temu KiM ....pitam se zašto ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online