Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 29.03.2013.
21:02
Alo! A

Ko se švercuje, ostaje bez plate!

U borbi protiv švercera u GSP-u ''Bus plus” je uveo novu meru. Neplatiše će ubuduće morati da plate kaznu, i to tako što će im sud skidati od plate, tvrde beogradski mediji.

Prvi koji je to osetio na svojoj koži je Beograđanin koga su kontrolori samo u toku jednog meseca 18 puta uhvatili bez karte. Početkom ovog meseca on je dobio administrativnu zabranu na zaradu i biće mu skidano od plate zbog švercovanja u gradskom prevozu, piše ''Alo''.

Foto: Ilustracija

Sudski izvršitelj je 4. marta doneo zaključak o izvršenju bez prava na žalbu stavljanjem zabrane na zaradu. To je zasad prvi i jedini slučaj, ali u „Bus plusu” ističu i da je „u proceduri” još nekoliko ljudi, kao i da je ova nepopularna mera usmerena protiv najvećih neplatiša, koji duguju od 50.000 do 80.000 dinara.

"Sprovođenju ove mere prethodila je saglasnost Direkcije za javni prevoz i ona je zasad pokrenuta protiv nekolicine najvećih dužnika kojima su napisane opomene zbog švercovanja u vozilima GSP-a. S obzirom na to da oni u roku od 15 dana nisu platili kaznu od 1.500 dinara, ona je duplirana. A pošto ni tada nisu izmirili dugovanja, sudski izvršitelj je preuzeo naplatu, kao što to odnedavno čini i u slučajevima neplaćanja 'Infostana', sprovodeći Zakon o izvršenju i obezbeđenju'', objašnjavaju za ''Alo” u ''Bus plusu'' i dodaju da je sve urađeno kako bi se smanjio šverc u vozilima, kao i da je ovo samo opomena pojedincima koji uporno ignorišu plaćanje karata.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 21:31
kao što to odnedavno čini i u slučajevima neplaćanja 'Infostana' Eeeee uopste ne znam kako da prokomentarisem a da mi ne sklone komentar i blokiraju me za stalno. majku vam $%$#*@(!@ u @*^%*@(@# i sve po spisku vam @*^%@*# %^*^*(@#&@!! onu nenormalnu bre.
Petak 29.03.2013. 22:00
a onaj ko nema platu ? treba se zapitati zašto pošteni nezaposleni građanin nema para za kartu za gradski prevoz.
Petak 29.03.2013. 21:55
Ovakav postupak privatne pljačkaške "firme" Bus plus je potpuno NEUSTAVAN I NEZAKONIT !!! Ovakva bahatost dokazuje potpunu KRIMINALNU spregu političkih partija, Direkcije za javni prevoz i rukovodstva GSP-a, usmerenu na pljačkanje korisnika gradskog prevoza i uništavanje ("privatizaciju") GSP-a, koja je najavljena za 2015. god. !!! Građani treba da budu solidarni i da se SVIM sredstvima brane i odbrane od Bus plus “kontrolora” - KRIMINALACA !!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online