Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 21.03.2013.
07:46
Beta A

"Milošević imao jak motiv za ubistvo Đinđića"

Osnivač Nove stranke Zoran Živković izjavio je u Novom Pazaru da veruje da su Slobodan Milošević, njegova porodica i ljudi oko njih imali znatno jače motive, načine i sredstva da organizuju ubistvo Zorana Đinđića od Vojislava Koštunice.

Više sumnjam na Miloševića nego na Koštunicu: Zoran Živković

Komentarišući izjavu premijera Crne Gore Mila Đukanovića da je Koštunica dao "politički kišobran" za ubistvo Đinđića, Živković je rekao da je ona izrečena u predizbornoj kampanji, bez konkretnih dokaza i da se on ne slaže sa tim.

"To nije prvi put da se Koštunica povezuje sa time, ja ga ne branim, ali posle svih saznanja u poslednjih 10 godina, mislim da je 'klan Milošević' imao znatno više motiva i mogućnosti da organizuje ubistvo Zorana Đinđića nego Koštunica. Zato smatram da bi istraga trebalo da ide i na tu stranu", rekao je Živković, koji je bio premijer Srbije od ubistva Đinđića, 12. marta 2003. godine do izbora Koštuničine Vlade početkom 2004. godine.

Živković je dodao i da mu nije jasno zasto Koštunica još nije saslušan o ubistvu Đinđića, jer za to ima razloga i da bi izjave trebalo uzeti od svakog za koga postoji sumnja da je iole umešan u atentat na premijera.

Živković je istakao i da istraga o ubistvu Đinđića nakon 2004. godine stoji i da su za to odgovorne sve vlasti u Srbiji koje nisu pokazale dovoljno želje da se taj zločin razjasni do kraja.

"Ja ne znam ko je tužilac, istražni sudija ili operativna grupa u MUP koja se bavi ubistvom Đinđića. Ne možete reći da je istraga aktivna ako se time niko ne bavi. To su omogućile osobe koje ne bi  postojale na političkoj sceni da je Đinđić živ. Ne kažem da su oni krivi za njegovu smrt, ali su oni korisnici njegove smrti", rekao
je Živković.

Bivši premijer Srbije i nekadašnji potpredsednik Demokratske stranke Zoran Živković je na tribini u Novom Pazaru predstavio osnovna načela Nove stranke, čiji je osnivač.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.03.2013. 08:00
Лупеташ брате, лупеташ. Нити је Коштуница, ни ти Милошевић имао интереса да убију Ђинђиђа. Ако је неко имао интереса, то је имала ваша банда жутаћа.
Četvrtak 21.03.2013. 08:00
Можда је одкрио твоје афере око земље и винограда? (Крчедин) То је баш та доба и било! Напад је најбоља одбрана Живковићу!
Četvrtak 21.03.2013. 08:52
Ма да,најбоље је све свалити на мртвог Милошевића (нема га ко бранити а мртви не говоре!) да би се овај са својим пријатељима,типа Чеде и Бориса,извукао из круга најсумњивијих за убиство Ђинђића!Не би изненадило да нађу "сведока" који је лично видео када је Милошевић пуцао из снајпера,чак из Хага!Машта може свашта!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online